Zesde overwinning Poel-Gouweleeuw Jr op St.Quentin 16-06-2012

 

Donderdagavond werden 309 duiven ingekorfd op St Quentin, een stad in Noord Frankrijk, gelegen op 358 kilometer van Ens. Ook nu spraken de weersberichten van een harde zuidwesten wind, waardoor ook deze vlucht de duiven weer met zeer hoge snelheid naar huis kwamen.

Het was zaterdag rond kwart voor één toen een duif met hoge snelheid op de Baan in Ens op de klep viel bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr. En weer was het hun 954, dezelfde duif die vorige week ook de eerste prijs pakte op de dagfondvlucht vanuit Sens. Wat een topper die 954 om twee eerste prijzen op rij te scoren. De duiven kwamen weer super bij Cor en Dennis, want naast de eerste prijs werd ook de derde en de vijfde prijs gescoord en verder 18 prijzen op 33 duiven mee. De vijfde prijs trouwens met de 656, die op Sens ook al de tweede prijs pakte. Wat een hok met kwaliteitsduiven, niet verwonderlijk dat de teller nu al staat op 6 eerste prijzen. Cor en Dennis van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf pakten ook weer super met de tweede, achtste, negende en tiende prijs en 17 prijzen op 26 duiven mee. Opmerkelijk verder dat hun beide getekende duiven bij de toptien zitten, een teken dat Tiemen deze vlucht vooraf op de juiste waarde had ingeschat.

Hans Wakker deed goed van zich spreken met de vierde prijs. Zijn zwager Harm Gnodde pakte de zesde stek met zijn superduif de 313, dit seizoen al goed voor meerdere toptien klasseringen. Piet en Simon Zeeman deden met hun 209 goed mee met een zevende plek.

Hans Wakker was de winnaar in de eerste divisie, met Harm Gnodde op de tweede plaats en Piet en Simon Zeeman completeren het podium.

Volgende week een dubbelvlucht, de laatste vitesse vanuit St Truiden en de Nationale dagfondvlucht vanuit Orleans. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.