Witpen Robbie Vahl wint vlot verlopen Heusden-Zolder

 

Vrijdag werden bij PV Flevoland 488 duiven ingemand voor de derde vlucht op de vitessevanuit Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. De weersverwachting was zeker niet slecht. Een noordwesten wind geeft altijd zeer open en blauwe luchten en als er regen is dan zijn dit losse buien. Dat duiven heel goed tegen kou kunnen is al tijden bekend. Toch waren er liefhebbers die deze vlucht lieten schieten en anderen die minder duiven mee hadden. Op zaterdag bleek maar weer eens dat angst een slechte raadgever is. De duiven werden al vroeg gelost om 08.00 uur met mooi open weer en weinig wind op de losplek, in Nederland wat losse buien en toenemende noordwesten wind. De eerste prijs in het Samenspel was opnieuw voor Leo Tuinstra en dat is een geweldige prestatie waar wij Leo van harte mee feliciteren.

Om 10.22 uur viel de Witpen 059 op de klep in de Buitenplaats in Ketelhaven en daar woont Robbie Vahl. En meteen was er even paniek, Jolanda was er niet en dan kan de duif niet gemeld worden. Toen dit eindelijk geregeld was bleek dat de Witpen 059 een snelheid maakte van 73 kilometer per uur en dat bleek goed voor de eerste prijs bij PV Flevoland en de vijfde plek in het Samenspel. De Witpen 059 was vorig jaar als jaarling al één van de beste duiven van Robbie. Robbie is een zeer enthousiaste herintreder in de duivensport.

Vroeger eerst duiven gehad en daarna met Jolanda Nederlandse topprestaties met wedstrijd dansen en na een blessure weer met duiven begonnen. Robbie wil heel graag slagen in de duivensport en heeft daar alles voor over en lijkt nu op de goede weg te zijn. Met de overwinning op deze Heusden-Zolder heeft Robbie natuurlijk een geweldige beloning te pakken, waarmee hij door alle leden van harte werd gefeliciteerd, een teken dat iedereen het hem heel erg gunt. Robbie en Jolanda van harte proficiat en hopelijk is deze eerste zege het begin van nog vele hoogtepunten in onze mooie duivensport.

Jeugdlid Stefanus Loosman is één van de grootste talenten van PV Flevoland en maakte op Heusden-Zolder dit helemaal waar. Stefanus scoorde 19 prijzen op 32 duiven en begon met een tweede en een zevende prijs en dat is zeker een felicitatie waard. Tiemen Schinkel en Lub Korf maakten hun reputatie waar en hadden met 19 op 20 een fantastische serie en zij begonnen met de derde, vijfde, negende en tiende prijs. Bertram van Zuiden heeft zijn duiven ook weer goed voor elkaar en Bertram scoorde 27 prijzen op 40 duiven en begon met een prima vierde plek. Jeugdlid Wouter Kroon deed het ook super met een zevende plek en dat beloofd wat voor zijn favoriete onderdeel de midfond, waarop hij vorig jaar tot de betere spelers op Urk behoorde. Johannes Schinkel is ook erg goed bezig en met 9 op 10 en een keurige achtste prijs is hij een serieuze kandidaat voor de top drie van het Generaal Kampioenschap.

Verdere uitblinkers zijn Piet en Simon Zeeman met 19 op 32, Riekelt en Jannie Brands met 19 op 27, Frank en Harm Kempers met 16 op 25, Siebrand Stavasius met 10 op 16 en Cees van der Steeg met 1 op 1. In de eerste divisie eerste Robbie Vahl, tweede Bertram van Zuiden en derde Wouter Kroon. Bij de junioren eerste Stefanus Loosman, tweede Wouter Kroon en derde Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord en Louw van den Berg.

Er zijn nu voldoende vluchten voor de eerste tussenstand. Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Robbie Vahl, derde Johannes Schinkel, vierde StefanusLoosman en vijfde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Bertram van Zuiden, vierde Klaas van den Berg en vijfde Wilco Nijenkamp. Bij de duiven eerste, tweede en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-652, 17-193 en 16-870, derde Piet en Simon Zeeman met hun 17-199 en vijfde Johannes Schinkel met zijn 17-109.

Heusden-Zolder werd een zeer goede vlucht met een vlot verloop en geen verliezen.

Volgende week de eerste vlucht op de midfond vanuit Quievrain, gelegen op 283 kilometer van Urk en op 275 kilometer van Swifterbant. Tevens is dit een attractie van de afdeling waarop de eerst gezette duif in het district een GIANT fiets wint. Allen heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.