Wilco Nijenkamp wint eerste jonge duivenvlucht vanuit Duiven

 

Vanwege de slechte weersvoorspelling waren slechts 73 jonge duiven ingemand voor de vlucht op Duiven, een dorp in Gelderland gelegen op 58 kilometer van Biddinghuizen. De zaterdag begon met nevel en mist en broeierig weer, verder zou een zwaar onweersfront in de loop van de dag over Nederland trekken. Een moeilijke taak voor de lossingscommissie, veel mensen hebben vaak achteraf kritiek, maar neem maar eens zo’n lastige beslissing. De duiven werden om 10.30 uur gelost met een oost-noordoostelijke wind.

Het was goed kwart over elf dat de 885 zich los maakte uit het koppel en bij Wilco Nijenkamp in Biddinghuizen op de plank viel. Wilco is dit jaar weer gestart met duiven en doet dat zeer verdienstelijk. Hij speelde de oude duivenvluchten met twee overgewende duiven van Jef Custers en het lukte Wilco om op veel vluchten prijs te spelen en soms verrassend vroeg. De echte start van zijn tweede duivenloopbaan zou echter beginnen met de jonge duiven. Voor deze vlucht op Duiven werden 9 duifjes ingemand, de rest wordt op de navluchten gespeeld. De 885 beloonde Wilco meteen met een fantastische eerste prijs bij PV Flevoland en een leuke prijs in het grotere concours. Wilco van harte proficiat en hopelijk volgen er nog meer overwinningen.

Op plek twee vinden we Klaas van den Berg met zijn compagnon Bartel de Berg. Klaas en Bartel verloren nipt de strijd om de eerste plek, maar tweede en 7 van de 13 duiven prijs is een prima resultaat en een leuke stimulans voor de volgende vluchten. Piet en Simon Zeeman hadden ook 10 duifjes mee en scoorden een mooie derde en achtste plek. Jef Custers scoorde in de schaduw van plaatsgenoot Wilco ook twee toptien plaatsen met de vierde en negende plek.

Leo Bron uit Swifterbant heeft zijn jonge duiven prima voor elkaar en met 20 duiven mee en de vijfde, zesde, zevende en tiende plek en 11 prijzen boekte hij een fantastisch resultaat. Leo hoort bij de beste spelers van PV Flevoland op de korte afstanden en met dit resultaat hoort hij meteen bij de favorieten voor het kampioenschap jonge duiven, wat volgende week van start gaat.

Tevens een compliment voor de lossingscommissie. Zij hebben de situatie heel goed ingeschat met een prima verlopen vlucht als resultaat.

Komend weekend de start jonge duiven vanuit Gennep. Gaat Wilco opnieuw verrassen, boekt Leo zijn eerste zege? Wij zullen het nauwlettend volgen. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.