Wicher en Janny Okkes winnen Bergerac (2) NIC PV Flevoland Urk 31-07-2015

ecea0ec110ddd5b96f12123e43411317   70d456f4af89914f5b3e9d3abc163425

Twaalf liefhebbers korfden dinsdag 59 duiven in bij het NIC PV Flevoland voor de vijfde marathon vlucht middaglossing op Bergerac, gelegen op 947 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdagmorgen al om 11.30 uur gelost met een matige oosten wind. De reden van de vroege lossing was een naderende storing. Mogelijk was dat van invloed op het vertrek van de duiven want het werd achteraf een loeizware vlucht. De duiven kwamen maar mondjesmaat Nederland binnen en het verloop was erg traag. Het concours stond twee dagen open, maar waar meestal op de tweede dag veel duiven nakomen, was dat nu zeker niet het geval. Jan Grootoonk uit Bant werd de winnaar in sector 4. Jan van harte proficiat.

De te kloppen liefhebbers dit seizoen zijn Wicher en Janny Okkes. Maar ook nu kwam de concurrentie er niet aan te pas. Zaterdag om 13.48 uur viel hun eerstgetekende donkerkras doffer de NL13-1003303 op de klep. Op een afstand van 960 kilometer vloog de 303 51 kilometer per uur en met een voorsprong van omgerekend 36 minuten werd de eerste prijs gepakt in het NIC PV Flevoland Urk. Na St Vincent de tweede zege. Wicher en Janny hadden zes duiven mee en scoorden drie prijzen. De 303 was eerder dit seizoen de tweede in het NIC op Aurillac. Van vaderskant komt de 303 uit duiven van Harry Dikken en van moederskant uit duiven van wijlen Willem Baarsen en hun eigen fondsoort. Het vroege prijzen spelen met hun getekende duiven hebben Wicher en Janny dit seizoen uitmuntend gedaan. Bij de beste zes duiven in het NIC zijn er maar liefst vier van Wicher en Janny Okkes. En als je die vier duiven goed verdeeld over de vijf marathonvluchten en zorgt dat ze super de mand in gaan, dan wordt je terecht met een straatlengte voorsprong kampioen in het NIC. Wicher en Janny van harte proficiat met deze zege en jullie super seizoen.

Riekelt en Jannie Brands scoorden twee prijzen op vier duiven en werden tweede en achtste. Klaas van Urk was ook goed bezig met drie kopprijzen, de derde, vierde en zevende prijs. Zijn tweede duif was de eerste jaarling in het NIC. Jan en Hessel met maar twee duiven mee werden met een jaarling keurig vijfde. Wouter de Vries werd verdienstelijk zesde, ook met een jaarling. Gerrit Wakker met twee duiven mee behaalde een mooie negende plek. Bert Hakvoort werd netjes tiende. Frank, Gerwin en Harm Kempers debuteerden met twee duiven mee en scoorden een jaarling in de prijzen en dat is een mooi begin op de marathonvluchten.

Zoals reeds geschreven de kampioenen 2015 van het NIC zijn Wicher en Janny Okkes, tweede zijn Riekelt en Janny Brands en derde is Bert Hakvoort. Bij de duifkampioenen Wicher en Janny Okkes eerste met hun 160 en derde met de 836, Riekelt en Jannie Brands werden tweede met hun 746. Begin september zullen alle NIC en ZLU kampioenen gehuldigd worden tijdens een BBQ.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.