Wicher en Janny Okkes uitblinkers op St Vincent

ecea0ec110ddd5b96f12123e43411317    IMG 053876554 

31 duiven werden dinsdagavond bij NIC PV Flevoland ingemand op de grote klassieker van de middaglossingen vanuit St Vincent. Over de eerste twee vluchten hebben we nu iets meer duiven dan vorig jaar. De duiven werden vrijdagmiddag gelost om 12.30 uur met een matige noordwesten wind. Het was Jaap Mazee uit Ens die na Limoges ook St Vincent won met notabene dezelfde duif.

Deze kanjer vloog 5e Nationaal op circa 14.000 duiven en in de sector 4 enige uren los. Jaap van harte proficiat met zo’n geweldige duif en deze nationale sectorzege.

Deze St Vincent werd een lastige en zeer wisselvallig verlopen vlucht. Sommige liefhebbers kregen hun duiven erg goed en bij anderen kwam er op zaterdag weinig tot niks. De uitblinkers bij PV Flevoland waren Wicher en Janny Okkes uit Bant. Wicher en Janny constateerden hun rode doffer de 14-532 om 15.50 uur en hij legde de 1137 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 54 kilometer per uur.

De ouders van de 532 hebben Wicher en Janny van Louw van den Berg en Pieter Woord gekregen. De vader Rooie Louw komt uit Mister Perigueux (Teletekst en zoon van de legendarische Inteelt Strik) met Dochter 997 (mooie prijzen op de ZLU en dochter van de super vererver de 997). De moeder uit een koppeling van duiven van Wijnands en Zoon en Nouwen Paesen. Wicher en Janny Okkes kregen hun vier duiven super en scoorden de eerste, tweede, vierde en achtste prijs. Met deze uitslag behoren Wicher en Janny meteen weer tot de favorieten om het NIC kampioenschap te winnen. Wicher en Janny van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Derde werd Klaas van Urk of eigenlijk Team Klaas van Urk, met natuurlijk de supervisie bij Klaas en als hoksoigneurs zoon Marten van Urk en sportvriend Frank Kempers. Klaas had maar liefst acht duiven van 2015 ingemand. Hoewel het spelen van twee-jarige duiven op St Vincent een risico is, wist Klaas er toch twee mooi op tijd te constateren en hij behaalde een mooie derde en vijfde prijs. Meindert en Jan de Boer hadden maar één duif mee en wisten daarmee een keurige zesde plek te scoren. Siebrand Stavasius lukte het om met één van de twee duiven in de prijzen te spelen en een prima zevende plek was zijn deel.

De hoofdprijzen waren voor Wicher en Janny Okkes € 50,00, Meindert en Jan de Boer € 25,00 en Siebrand Stavasius ook € 25,00.

Zowel onaangewezen als aangewezen staan eerste Wicher en Janny Okkes, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Klaas van Urk.

Komende week Ruffec, dan mogen voor het eerst jaarlingen mee. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.