Wicher en Janny Okkes super op zeer lastige Dax

 IMG 0575

Op dinsdag werden bij PV Flevoland 31 duiven ingemand voor Dax, gelegen op 1.111 kilometer van Urk. De verwachting was wat wisselvallig weer, veel warmte met af en toe wat frontale buienzones. De duiven werden vrijdagmorgen om 11.00 uur gelost omdat op het gebruikelijke tijdstip regen werd voorzien in Dax. Het zou een zeer moeizame vlucht worden, waar met name de warmte afgewisseld met de frontale buienzones het voor de duiven zeer lastig maakte. Het was Wim Wittebol uit Oosterwolde die met een jaarling het concours in sector 4 won. Wim van harte proficiat met deze mooie zege.

Zaterdagmiddag viel de 15-915 op de klep bij Wicher en Janny Okkes in Bant. Deze lichtkrasdoffer had de 1.125 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 56 kilometer per uur. Na de melding bleek de 15-915 eerste te zitten in het NIC PV Flevoland, zevende NPO en dus teletekst en 18e Nationaal Sector 4. Een geweldige prestatie van deze duif. De vader van de 915 komt uit duiven van Jelle Jellema, Gebroeders Limburg en Arjan Beens. De duivin is van het eigen soort. Na een uur viel de tweede duif op de klep en dit was hun 15-911 die van Ruffec ook al heel vroeg was en toen de tiende in het NIC was. De 15-911 was nu goed voor plek 2 in het NIC, de 16e NPO en de 31e Nationaal Sector 4. Het was een geweldige vlucht voor Wicher en Janny, want naast de eerste en de tweede prijs was ook nog de zevende en achtste plek in het NIC hun deel. Wicher en Janny van harte proficiat met deze fantastische zege.

Meindert en Jan de Boer waren de uitblinkers op deze Dax. Met drie duiven mee werd de derde, vijfde en tiende prijs gewonnen. 100% prijs op een vlucht die pas de derde dag werd gesloten en waar veel liefhebbers nog dagen met smart zullen wachten of hun favorieten nog thuis zullen komen is een topprestatie. De eerste duif van Meindert en Jan was de 15-675 die op Limoges de 9e in het NIC was. Hun tweede duif was hun 13-264 die op St Vincent 6e in het NIC was. Pieter Woord werd keurig vierde, ook niet slecht omdat zaterdag maar vier duiven geconstateerd werden. Zesde werd Piet Bakker en achtste werd Hein Bakker.

In de tussenstand onaangewezen eerste Wicher en Janny Okkes, tweede Klaas van Urk en derde Meindert en Jan de Boer. Aangewezen eerste Meindert en Jan de Boer, tweede Klaas van Urk en derde Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven eerste Wicher en Janny Okkes met hun 15-911, tweede en derde Meindert en Jan de Boer met hun 13-264 en hun 15-293.

De volgende vlucht die telt voor de kampioenschappen is de ochtendlossing vanuit Orange, gelegen op 951 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.