Voetbal en duivensport

Marken

In mijn geboorteplaats Marken hadden we met pinksteren een voetbaltoernooi tussen de plaatselijke verenigingen, aangevuld met familie elftallen. Op het hoogtepunt deden er 24 ploegen aan mee. Anno 2012 zijn dat er nog een 12. Ook de plaatselijke postduivenvereniging had daarvoor een elftal. In aanloop naar dit toernooi was er altijd een oefenwedstrijd tussen de postduivenvereniging en de plaatselijke brandweer. In deze oefenwedstrijd deden de topvoetballers niet mee. Dus waren deze wedstrijden nog mooier dan op het toernooi. Het hele dorp liep er voor uit. Want het kwam niet zelden voor dat de keeper opeens alleen maar in de spits te vinden was, dus was deze avond altijd goed voor een mooi stukje cabaret. Op het toernooi zelf zat de postduivenvereniging vele jaren in hetzelfde kleedkamer als het mannenkoor. De voetbalwedstrijden waren niet belangrijk, het feestje was in de kleedkamer. Menig polonaise rondje werd er gedraaid.

Het mannenkoor was goed voor de juiste toon in de liederen, de duivenboeren koerden mee.Toen wij eenmaal in Swifterbant waren beland hebben wij als plaatselijke duivenvereniging mee gedaan aan een zaalvoetbal toernooi in Kampen. Wij waren nu niet van het nivo dat we in staat waren om wedstrijden te winnen. Maar naar mate het toernooi vorderde ging het steeds beter en dat kwam door een speciaal drankje. De inhoud was aan het begin niet helemaal bekend, maar het had een sterke smaak. Tot de laatste wedstrijd stonden we bovenaan in het Fair Play klassemment, tot de scheidsrechter er achter kwam dat we toch wel heel sterk naar een drank lucht ruikten.

 In hetzelfde toernooi mochten we het ook opnemen tegen een ploeg van de IJsselmeervliegers op Urk. Nadat het 10-0 was hebben we het op een akkoordje gegooid en kwamen er ook niet meer dan 10 doelpunten op het score bord. De ons zeer bekende Meindert de Boer maakte onderdeel uit van dat team. Het volgen van wedstrijden van het Nederlands elftal op toernooien dateert vanaf 2004. Toen hadden wij voor een wedstrijd een grote pan macaronie gemaakt en met 12 man zaten we voor een kleine TV voetbal te aanschouwen in een volledig versierde duivenkantine.

In 2000 hadden we voor de wedstrijd Nederland – Italie besloten de duiven ´s middag al in te korven. 1 liefhebber weigerde dat en deze man heeft me uiteindelijk de beruchte verlenging met penalty´s onthouden. In 2010 hebben we met een groep van ong. 10 man de wedstrijd Nederland – Uruguay bekeken. Een hele gezellige avond met een fantastische afloop. Je bent een vereniging met elkaar, dus is het heel leuk om ook dit soort activiteiten met elkaar te ondernemen. Ik ga er vanuit dat in menig lokaal de TV al zal staan bij vele wedstrijden. Ik hoop dat dit tot en met 1 juli mag duren, want we gunnen ons zelf wel een mooi feestje. Bij PV Flevoland zal de TV in ieder geval aan staan en hopen we toch wat gezellige uren met elkaar te hebben.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.