Vijf zeges op rij voor Tiemen Schinkel en Lub Korf

393 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht met jonge duiven op Tongeren, gelegen in Belgisch Limburg op 209 kilometer van Urk. De weersverwachting was goed; warm weer en een oost-zuidoosten wind. Zaterdagmorgen bleek de verwachting werkelijkheid te zijn en werden de duiven om 08.30 uur gelost. Nu denken veel liefhebbers dat een oost-zuidoosten wind op een oostelijk gelegen station een makkie wordt, maar meestal geeft het een moeizaam verloop en hebben de jonge duiven moeite om het hok weer te vinden. Het was Albert Hakvoort die het regioconcours won. Albert van harte proficiat.

Het was 10.48 uur dat de eerste duif geconstateerd werd bij PV Flevoland en natuurlijk was deze van Tiemen Schinkel en Lub Korf. Deze keer was het de 998 die na een negende prijs op Grave, een zevende prijs op Weert nu de dikverdiende zege opeiste voor Tiemen en Lub. Vijf jonge duivenvluchten en vijf keer dezelfde winnaar is nog nooit gepresteerd bij PV Flevoland. Tiemen Schinkel en Lub Korf leveren deze topprestatie. Natuurlijk staan ze door hun sterke spel met jonge duiven dik bovenaan voor het felbegeerde generaal, generaal kort en alle jonge duivenkampioenschappen. Tiemen en Lub leggen de lat erg hoog voor hun concurrenten en daar wordt de vereniging alleen maar beter van. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Pieter Woord en hokverzorger Lub Snoek kregen de jonge duiven ook weer geweldig en scoorden 44 prijzen op 77 duiven te beginnen met de prijzen twee en drie. Van de tien beste jonge duiven over de vijf vluchten zijn er zes van Pieter Woord. Riekelt en Jannie Brands deden het opnieuw erg goed met de prijzen vier, vijf en negen. Hein Bakker kreeg ditmaal zijn duiven snel binnen en dat was goed voor de prima prijzen zes en tien. Dubbele Hakvoort scoort voor de derde week op rij een toptien plek en deze keer was dat een mooie zevende plek. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr waren het tweede hok met een prima prijspercentage. Cor en Dennis waren goed voor 11 prijzen op 19 duiven en begonnen met een keurige achtste plek.

In de eerste divisie werd Pieter Woord eerste en tweede en Hein Bakker derde. De minutenprijs was voor Tiemen Schinkel. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands.

In het kampioenschap jong onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Riekelt en Jannie Brands tweede en Dubbele Hakvoort derde. Aangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en Pieter Woord derde. Bij de duiven staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste met hun 800, Pieter Woord tweede met zijn 461 en Riekelt en Jannie Brands derde met hun 863.

Volgende week de eerste van de drie teletekstvluchten met jonge duiven vanuit Chimay met een afstand vanaf Urk van 305 kilometer. Verder de eerste echte natourvlucht vanuit Boxtel. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.