Verkooplijst Gebr. Simonsduiven

Verkooplijst Gebr.Simons  Gisteravond zijn de stambomen binnengekomen van de te verkopen duiven vanavond.  Het gaat om 60 jongen...in de loop van de dag zullen deze allemaal verschijnen op de website. Deze pagina zal dus regelmatig ververst worden. Houdt de website dus goed in de gaten. 
*Algemeen --------- Het Internationale Kweekcentrum Limburg heeft een uitgelezen stam met duiven zitten. Drie jaar geleden nog uitgeroepen tot het beste kweekcentrum van Europa. Dit is te wijten aan de vele top 100 klasseringen, waaronder topklasseringen op provinciale en nationale vluchten. *De Rassen in deze verkoop: -------------------------- Jan v/d Pasch Grubbenvorst meerdere malen uitgeroepen tot de beste liefhebber van Nederland. Leverde regelmatig een top Olympiade duif. Stamvader van het hok is Lowieke, een doffer rechtstreeks van de Gebroeders Janssen uit Arendonk.
Gerard Koopman Emmerveen is vooral gekend om zijn ketting uitslagen op de Eendaagse Fond. Hij is tevens leverancier van topduiven, waarmee menig topstam in Nederland, verder is opgebouwd.Neem bijvoorbeeld Pieter Veenstra.
Gebr Slechtriem Kerkrade hebben het totaal weduwschap tot grote hoogte gebracht. Jaren waren ze in Limburg niet te kloppen. Bij de Gebr. Simons zitten veel topduiven op de dagfond, met bloed van de Gebr. Schlechtriem
Gebr. Janssen Arendonk zijn de absolute grondleggers van de heden ten daagse duivensport. Vele toppers hebben zij voortgebracht. Een fantastische serie van verhalen over de Gebroeders is terug te vinden op Pipa.
Van Boxtel Kaatsheuvel haalde in 1968 t.m. 1970 rechtstreekse topduiven, bij de Gebr. Janssen Arendonk. Vele topduiven van het Gebr. Janssen ras komen dan ook via Van Boxtel.
Jan Theelen Buggenum duiven voor de grote fond die hun weerga niet kennen. Vele top fondhokken zijn met deze duiven opgebouwd.
Jan Aarden is de oudste fondras van Nederland. Vele slaagde met dit topras. Een van de basiskoppels van dit ras is het Oud Koppel.
Van Wegen is nog zo'n al oude top fondras. Anton en Lucy v.d. Wegen zijn vooral gekend door het Oud Doffertje en De Lamme. De Gebr. Simons slaagde bijzonder goed met nazaten van het Oud Doffertje.
Marcel Braakhuis Heer is gekend om zijn topduiven op de hele zware fondvluchten. Ook wel de Zwarte Moordenaars genoemd. Vele topduiven van dit hok komen van het Gouden Koppel.
Van Wanroy is het laatste topras op de Grote Fond. Zeer gekend om hun zijde zachte pluim. Bekendste koppel is zonder enige twijfel Westerhuis x 90.
Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.