Verdiende zege Johannes Schinkel op Den Bosch

664 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de eerste vlucht op de natour vanuit Den Bosch, gelegen op 106 kilometer van Urk. Ondanks dat het behoorlijk bewolkt was werden de duiven zaterdag om 09.00 uur gelost met een matige noordwesten wind. Klaas de Vries uit Urk won de eerste prijs in Samenspel F2 van 2.714 duiven en daar feliciteren we Klaas van harte mee.

Om 10.38 uur viel de 19-085 op de klep bij Johannes Schinkel en dat bleek een vroege melding op Urk. Nadat iedereen gemeld had was het eindelijk raak voor Johannes. Na heel wat tweede en derde prijzen met de oude duiven bleek zijn jonge duif de 085 nu goed voor de eerste prijs bij PV Flevoland en de derde prijs in Samenspel F2. Johannes deed het erg goed met 15 prijzen op 20 ingezette duiven. Johannes Schinkel is dit jaar voor het eerst lid bij PV Flevoland en daar zijn we heel blij mee. Johannes doet heel veel werk en helpt overal waar hij kan helpen. Daarnaast is hij een goede duivenliefhebber en bijna iedere vlucht die hij mee doet is wel goed voor een plek in de top tien. De verwachting is dat hij het broer Tiemen volgend jaar erg moeilijk gaat maken en van concurrentie in de familie en in de vereniging wordt iedereen beter. Johannes van harte proficiat met deze mooie zege en dat er maar veel mogen volgen.

Tiemen Schinkel en Lub korf deden het super met 37 op 44 en de kopprijzen twee, vier en tien. Robbie Vahl was goed voor een mooie derde plek. Jeugdlid Stefanus Loosman was met 26 op 34 erg goed op dreef en Stefanus begon met een fraaie vijfde plek. Riekelt en Jannie Brands opnieuw top met 18 op 24 en een knappe zesde plek. Piet en Simon Zeeman ook weer prima met 18 op 24 en plek zeven. Erik Korteweg doet het netjes op plek acht. Dubbele Hakvoort ook nu weer goed voor een kopprijs met plek negen. Andere uitblinkers Frank en Harm Kempers met 16 op 19, jeugdlid Joas van Zuiden met 16 op 24, Bert Hakvoort met 19 op 26 en Pieter Woord met 1 op 1. Onze Roemeense sportvriend Zoltan Varga maakte een voortreffelijk debuut met 13 prijzen op 20 duiven.

In de eerste divisie eerste Johannes Schinkel, tweede Robbie Vahl en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Frans en Thomas van den Berg. De vier zakken voer zijn voor Jef Custers op plek 13, Frank en Harm Kempers als middelste liefhebber, Hein Bakker als laatste liefhebber en Johannes Schinkel met de 1 na laatste prijsduif. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is met de prijzen 80 en 89 voor Frank en Harm Kempers. De Jackpot voor de laatste prijsduif, de grootste van dit jaar, is voor Wilco Nijenkamp.

In de stand voor het Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Stefanus Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Jef Custers en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Jef Custers en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven is de eindstand Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, tweede en derde met hun 16-757, 18-650 en 17-139, vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vijfde Stefanus Loosman met zijn 18-630.

Donderdag inmanden voor uitsluitend jonge duiven midfond op Dreis Bruck, gelegen op 279 kilometer van Urk. Vrijdag voor de natour, dus voor oud en jong, op Gennep, gelegen op 111 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.