Van den Berg Pigeons wint vlot verlopen Heusden-Zolder

 

 Heusden 2 Heusden-Zolder 08:15 uur

 614 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht op de vitesse op Heusden-Zolder, gelegen in Belgisch Limburg op 182 kilometer van Urk. De weersverwachting was redelijk en daardoor waren er ook weer wat fondliefhebbers die met deze vlucht hun seizoen hebben opgestart. Zaterdag bleek het mooi zonnig weer met in het noorden een matige noordwesten wind en in het zuiden een variabele zuidelijke wind. De duiven werden gelost om 10.00 uur. Het was Jan Pieter Brands uit Urk die een mooie eerste prijs in het samenspel met 86% prijs scoorde. Jan Pieter van harte proficiat met dit mooie resultaat.

Bij PV Flevoland werd de eerste prijs gewonnen in Tollebeek bij Van den Berg Pigeons. Louw van den Berg is daar vorig jaar begonnen en speelt dus dit jaar met alleen jaarlingen. Deze Heusden-Zolder werd gewonnen door de 19-905 die werd geconstateerd om 12.11 uur en de 184 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 84 kilometer per uur. Van den Berg Pigeons scoorde deze vlucht de eerste en de vierde prijs en een prijspercentage van 96. Een teken dat Louw en Lub hun duiven goed in vorm beginnen te krijgen. Louw en Lub van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf werden met een snavellengte geklopt voor de eerste plek maar behaalden een zeer mooi resultaat met de tweede, derde en zesde plek en een prijspercentage van 90. Fokke Gnodde deed ook goed mee met 8 op 10 en hij begon met een mooie vijfde plek. Jacob Loosman deed het ook keurig met een zevende plek. Bertram en Joas van Zuiden waren ook prima op dreef met 27 op 40 en de kopprijzen acht, negen en tien. Hun 15-126 werd op Weert zes en nu op Heusden-Zolder acht en hun 14-734 werd op Weert twee en nu op Heusden-Zolder negen.

Vooral in het samenspel werden door onze leden mooie prijspercentages geboekt. In F2 behaalden Van den Berg Pigeons 89%, Tiemen Schinkel en Lub Korf 79%, Fokke Gnodde 70%, Bertram en Joas van Zuiden 50%, Wilco Nijenkamp 60%, Jelle Roskam 81%, Dubbele Hakvoort 65% en Frans van den Berg jr 73% prijs.

Bij PV Flevoland waren Wilco Nijenkamp met 5 op 5 en Jelle Roskam met 16 op 16 de grote uitblinkers. Verder viel op Patrick Slabbekoorn met een laatje op 102. Bij de jeugd opnieuw eerste Frans van den Berg jr. Frans speelt met uitsluitend jaarlingen die zijn bestemd voor de marathonvluchten. Frans werd daarmee 52. Wouter Kroon deed het ook prima met plek 84 en Cornelis-Jan van Urk werd derde bij de jeugd. Bij de jaarlingen werd Van den Berg Pigeons 1 en 3 en Tiemen Schinkel en Lub Korf 2. In de eerste divisie werd Jacob Loosman eerste, Wilco Nijenkamp tweede en Jelle Roskam derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons. De Jackpot voor de laatste prijs en dat van drie vluchten was natuurlijk de klapper en deze hoofdprijs ging naar Hein Bakker. De minutenprijs was voor Jef Custers.

In de stand gaat onaangewezen aan de leiding Van den Berg Pigeons, tweede Dubbele Hakvoort, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Fokke Gnodde. Aangewezen tellen dit jaar twee van de drie en daar leiden Van Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Jelle Roskam, vierde Fokke Gnodde en vijfde Dubbele Hakvoort. Bij de duiven staan eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 15-794, Dubbele Hakvoort tweede met zijn 15-989 en derde, vierde en vijfde Van den Berg Pigeons met hun 16-017, 16-991 en 16-862.

Heusden-Zolder werd een mooie en vlot verlopen vlucht. Volgende week staat opnieuw Heusden-Zolder op het programma. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.