Van den Berg Pigeons wint supersnelle Heusden-Zolder

516 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand op de derde vlucht op de natour vanuit Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. Het was zaterdagmorgen schitterend mooi weer en de duiven werden om 08.30 uur gelost met een matige zuiden wind. Zolder in Belgiё is beroemd om het racecircuit en waarschijnlijk heeft dat de duiven geïnspireerd, want Heusden-Zolder werd een vlucht met hoge snelheden en de prijzen waren zeer snel verdiend.

Om 10.18 uur arriveerde de 013 bij Van den Berg Pigeons in Tollebeek. In tegenstelling tot eerdere vluchten, waar de duiven slecht binnenliepen, knalde deze 013 wel meteen op de klep en werd geen seconde verloren. De 013 maakte een snelheid van 102 kilometer per uur over een afstand van 184 kilometer. De 013 is een niet verduisterde jonge duif die voor het eerst ingemand werd op de natourvluchten. Op de derde vlucht van de 013 vloog deze voor het eerst in de prijzen en dat werd dan meteen de eerste prijs bij PV Flevoland, de eerste prijs in de regio, de eerste prijs in het district en de tweede prijs in de afdeling op circa 12.000 duiven. De vader van de 013 is ingeteeld naar de beste dagfond en teletekstduiven van Jan Kaman. De moeder van de 013 is ingeteeld naar de Olympiadeduif snelheid Het Goudhaantje van Rudi Diels uit Belgiё. Een geweldige afstamming van deze 013. Louw, Frans en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Riekelt en Jannie Brands deden het erg goed met een prima tweede en tiende plek. Dubbele Hakvoort was de grote uitblinker op Heusden-Zolder met 15 prijzen op 29 duiven en heel veel duiven in de kop van de uitslag. Dubbele begon met de derde, zesde, zevende en negende plek. Zijn eerste duif was de 524, welke vorige week de eerste prijs vloog op Tilburg. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn behaalden een keurige vierde plek. Jelle Roskam is bezig aan een zeer sterk seizoen en op Heusden-Zolder werd een nette vijfde plek zijn deel. Harmen Gnodde was ook prima op dreef met 13 prijzen op 23 duiven en Harmen begon met een mooie achtste plek. Mooie series waren er voor Gerrit Wakker met 11 prijzen op 20 duiven, Pieter Woord met 29 prijzen op 48 duiven en Fokke Gnodde met 4 prijzen op 7 duiven.

In de eerste divisie was eerste Van den Berg Pigeons, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Jelle Roskam. Bij de jonge duiven was dit podium exact gelijk eerste Van den Berg Pigeons, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Jelle Roskam. Bij de duivinnen was het volledige podium voor Dubbele Hakvoort. De dubbele Jackpot voor de eerste twee getekenden (Morlincourt en Heusden-Zolder) was voor Dubbele Hakvoort. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands. De minutenprijs was voor Pieter Woord.

Bij de kampioenschappen natour onaangewezen eerste Fokke Gnodde, tweede Dubbele Hakvoort, derde Gerrit Wakker, vierde Harmen Gnodde en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Fokke Gnodde, tweede Gerrit Wakker, derde Van den Berg Pigeons, vierde Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn en vijfde Dubbele Hakvoort. Bij de duiven eerste Fokke Gnodde met zijn 15-697, tweede Dubbele Hakvoort met zijn 14-543, derde en vierde Gerrit Wakker met zijn 14-490 en 14-506 en vijfde Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met hun 12-973.

Volgende week de laatste vlucht van de natour en het officiёle programma Feluy. Maar waarschijnlijk zal deze vlucht nog gewijzigd worden in een ander station. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.