Van den Berg Pigeons wint ook warme Gennep

Maar liefst 582 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de eerste vlucht op de natour vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Het was de hele week gezien de hitte in Nederland al onzeker of er dit weekend vluchten zouden zijn en zo ja, welke. Het lijkt er steeds meer op dat bestuurders en de liefhebbers veel meer last van de hitte hebben dan de duiven zelf. Uiteindelijk werd de Nationale Derby voor de jonge duiven afgelast en de natourvlucht Gennep bleef over op het programma. Natuurlijk is het dan voor de liefhebbers of ze de jonge duiven die bestemd zijn voor Morlincourt thuis laten of inkorven op Gennep. Wie daar de juiste afweging in heeft gemaakt zal volgende week blijken als hopelijk Morlincourt wel wordt vervlogen. De duiven van Gennep werden om 08.30 uur gelost met een noordoosten wind. Klaas de Vries deed het super op Gennep door de eerste prijs te pakken op het afdelingsconcours van ruim zestienduizend duiven. Klaas van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 09.56 viel de eerste duif opnieuw bij Van den Berg Pigeons. Het was ditmaal de jonge duif de 879 die 79 kilometer per uur vloog over 114 kilometer. Van den Berg Pigeons had zijn jonge duiven gewoon op Gennep ingekorfd met nog een zestig zomer- en late jongen. Hun eerste twee duiven waren bevlogen jonge duiven en de tweede duif, de 875, pakte vorige week de eerste prijs op Quievrain. Van den Berg Pigeons begon op Gennep met de eerste, zesde en achtste prijs. Louw, Frans en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Piet en Simon Zeeman deden het ook erg goed met de kopprijzen twee, negen en tien. Fokke Gnodde was de uitblinker met vijf prijzen op zeven duiven en Fokke begon met een keurige derde plek. Klaas van den Berg en Bartel de Berg scoorden een prima vierde plek. Riekelt en Jannie Brands waren goed voor de vijfde plek. Gerrit Wakker staat bekend om zijn specialisme op de natour. Op Gennep deed Gerrit het super met 22 prijzen op 27 duiven en Gerrit begon met de zevende plek. Bart Vos maakte een zeer verdienstelijk debuut met een mooie 14e plek. Mooie series waren er van Frank, Gerwin en Harm Kempers met 17 prijzen op 30 duiven en Dubbele Hakvoort met 8 prijzen op 15 duiven.

In de eerste divisie werd Van den Berg Pigeons eerste, Klaas van den Berg en Bartel de Berg tweede en Riekelt en Jannie Brands derde. Bij de jonge duiven hetzelfde podium met Van den Berg Pigeons eerste, Klaas van den Berg en Bartel de Berg tweede en Riekelt en Jannie Brands derde. Bij de duivinnen eerste en derde Gerrit Wakker en tweede Piet en Simon Zeeman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Gerrit Wakker. De laatste prijsduif was niet gezet, deze Jackpot schuift door naar de volgende vlucht. De gesponsorde zakken voer waren voor Van den Berg Pigeons met plek 13, Harmen Gnodde voor de middelste liefhebber, Wicher en Janny Okkes als laatste liefhebber en Riekelt en Jannie Brands met de 1 na laatste prijsduif.

In de stand voor de natour onaangewezen staat eerste Fokke Gnodde, tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg, derde Gerrit Wakker, vierde Van den Berg Pigeons en vijfde Frank, Gerwin en Harm Kampers. Aangewezen staat eerste Fokke Gnodde, tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg, derde Van den Berg Pigeons, vierde Gerrit Wakker en vijfde Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn.

Donderdag is het inmanden voor Nationaal Morlincourt en vrijdag voor Weert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.