Van den Berg Pigeons wint ook lastige Morlincourt

Maar liefst 395 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste jonge duivenvlucht vanuit Morlincourt, gelegen op 389 kilometer van Urk. De vorige drie jaren werden respectievelijk 150, 201 en 231 jonge duiven ingemand op de laatste vlucht. Daarbij vergeleken is 395 duiven bijna een verdubbeling en een signaal dat het verplichte gezondheidsprogramma en de goede begeleiding van Ko Schoenmakers zijn vruchten begint af te werpen. De duiven werden zaterdag gelost om 10.00 uur met een matige noordwesten wind, een heldere lucht en een kleine buienzone op de vluchtlijn. Het was Taeke Fraterman uit St Nicolaasga die een fabuleuze uitslag bekroonde met een fantastische tweede plek op teletekst. Taeke van harte proficiat met deze supermooie prestatie.

Opnieuw werd de eerste duif van PV Flevoland geconstateerd op de Lange Jacht 5 in Tollebeek. Het was de 738 van Van den Berg Pigeons die om 15.32 uur werd geconstateerd en de 393 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 71 kilometer per uur. De 738 was vorige week op Niergnies 16 in de uitslag en lijkt dus een goed duifje met twee kopprijzen op de zwaarste twee jonge duivenvluchten. Van den Berg Pigeons maakte een mooie serie en won naast de eerste ook de tweede, achtste en tiende prijs. Naast alle eerste jonge duifkampioenschappen werden ook alle generaalkampioenschappen gewonnen. Het belangrijkste kampioenschap generaal onaangewezen werd gewonnen met een gemiddelde van 995 punten en dat is een record. Ook wordt waarschijnlijk opnieuw het jonge duifkampioenschap van de afdeling gewonnen en is men in het generaal lang de eerste Urker in het klassement met waarschijnlijk een top 5 positie. Louw en Lub van harte proficiat met dit mooie seizoen en deze zege op Morlincourt.

Riekelt en Jannie Brands werden knap derde met hun eerstgetekende duif de 813. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook erg goed met de vierde en negende plek. Tiemen en Lub konden door overmacht niet meedoen voor het generaal, maar bekroonden een heel goed seizoen met het winnen de jaarlingencompetitie met hun klasbak de 757. Dubbele Hakvoort heeft ook een geweldig seizoen gedraaid en bekroonde dat op deze Morlincourt met de plaatsen vijf en zeven en het tweede generaal kampioenschap.

Jacob Loosman heeft dit seizoen wel het meeste verrast met het zesde generaal en een zeer goed jonge duivenseizoen. Als Jacob er in slaagt goed mee te doen op de eendaagse fond wordt hij een kandidaat voor het podium. Jacob werd deze vlucht knap zesde. Wie ook een super seizoen hebben gedraaid zijn Frank en Harm Kempers, heel veel progressie, bijna geen slechte vluchten, bijna altijd het hoogste prijspercentage en derde generaal en ook dat is een felicitatie waard. Uitblinkers met een prijspercentage van 70 of meer zijn Van den Berg Pigeons met 26 op 35, Dubbele Hakvoort met 32 op 44, Jelle Roskam met 18 op 23 en Jacob Loosman met 20 op 26. In de eerste divisie eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Jacob Loosman en derde Jelle Roskam.

Bij de jeugd eerste Frans van den Berg en tweede Wouter Kroon. Opnieuw spelen beiden een prijspercentage van meer dan 50 en dat is erg knap. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord. De minutenprijs was voor Bartel de Berg.

Bij de jonge duiven is de eindstand onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Jacob Loosman, derde Frank en Harm Kempers, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Frans van den Berg jr, derde Pieter Woord, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste, tweede en vierde Van den Berg Pigeons met hun 977, 216 en 464, derde Jacob Loosman met zijn 798 en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 813.

Bij het Generaal Lang onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Dubbele Hakvoort, derde Frank en Harm Kempers, vierde Fokke Gnodde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Dubbele Hakvoort, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Fokke Gnodde en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste Dubbele Hakvoort met zijn Super 153, tweede, derde, vierde en vijfde Van den Berg Pigeons met hun 16-009, 16-874, 16-905 en 16-864.

Generaal onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Dubbele Hakvoort, derde Frank en Harm Kempers, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vijfde Fokke Gnodde en zesde Jacob Loosman. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Dubbele Hakvoort. Bij de duiven eerste, tweede, vierde en vijfde Van den Berg Pigeons met hun 16-009, 16-874, 16-995 en de 16-905, derde Dubbele Hakvoort met zijn Super 153.

De belangrijkste prijzen zijn verdeeld en resteert alleen nog drie vluchten op de natour en vier weken taartvluchten. Komend weekend Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk en 147 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.