Van den Berg Pigeons wint lastige vlucht uit Gorinchem

 

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 478 duiven ingemand voor de tweede vlucht met jonge duiven. De weersverwachting was ronduit slecht met een harde zuidwestenwind en veel regen. Daarom had de lossingscommissie vrijdagmorgen al besloten het concours te verplaatsen naar Tilburg. Zaterdagmorgen werd bericht dat de duiven op een nog kortere afstand waren gebracht namelijk in Gorinchem, gelegen op precies 100 kilometer van Urk. Het werd al snel duidelijk dat een vroege lossing er niet in zat en dat de duiven sowieso te maken zouden krijgen met diverse buien. Uiteindelijk werden de duiven gelost om 14.20 uur met een harde zuidwestenwind.

In Tollebeek werd om 15.26 uur de 754 geconstateerd bij Van den Berg Pigeons. De 754 had de 104 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 94 kilometer per uur. De jonge duiven kwamen erg goed thuis bij Van den Berg Pigeons en naast de tiende overwinning werd ook de vijfde, zesde en zevende plek gescoord. Verder werd de 754 eerste in het samenspel en rayon Frisia, vierde in district 3 op 6.762 duiven en veertiende in de afdeling van 19.405 duiven.

De winnende duif komt uit El Chapo de 010, een goede vliegduif en nestmaat van de Generaal Asduif de 009. De moeder van de 754 komt uit een kruising van Inteelt Joke van Kaman met een duivin van Ulrich Lemmens. De duiven van Van den Berg Pigeons waren midweeks op woensdag in Weert gelost en op vrijdagmorgen in Eemnes. Veel extra trainingsvluchten blijkt met de jonge duivenvluchten een belangrijke factor te worden, 13 van de eerste 15 duiven bij PV Flevoland doen aan dat trainingsprogramma mee en ook de andere twee duiven zijn van liefhebbers die hun duiven doordeweeks trainen. Opmerkelijk waren de eerste 10 duiven van PV Flevoland ook de eerste 10 duiven in het samenspel en werd met 1 op 3 gerekend het concours ook het snelste gesloten vergeleken met de andere 3 verenigingen uit Urk en Emmeloord. Louw en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Riekelt en Jannie Brands pakten de eerste duif van heel Urk en deze was goed voor een zeer mooie tweede plek. In Tollebeek kreeg Frans van den Berg jr zijn duiven ook heel goed thuis. Frans scoorde een prima derde en vierde plek. Zijn eerste duif was de 356 en die komt uit Zoon Blauwe Kweker van Jos Pepping en Dochter Rode Cramers, de stamduif van het ras Jan Theelen. Een pure fondduif die met een goed systeem ook een vroege prijs kan winnen. Jacob Loosman deed het ook heel erg goed met de kopprijzen acht, negen en tien. Uitblinkers met een prijspercentage van 70 of hoger waren Van den Berg Pigeons met 30 op 39, Fokke Gnodde was de beste met 14 op 17 en Frank en Harm Kempers met 21 op 27.

In de eerste divisie werden Riekelt en Jannie Brands eerste en Frans van den Berg jr tweede en derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons met de prijzen 18 en 74. De laatste prijsduif was opnieuw niet gezet voor de Jackpot en volgende week dan een SuperJackpot van de eerste drie jonge duivenvluchten.

Bij de jonge duiven in de tussenstand onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Frans van den Berg jr, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Jacob Loosman. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Frank en Harm Kempers, vierde Frans van den Berg jr en vijfde Pieter Woord. Bij de duiven eerste en derde Jacob Loosman met zijn 798 en 112, tweede Van den Berg Pigeons met zijn 977, vierde Pieter Woord met zijn 399 en vijfde Frank en Harm Kempers met zijn 262. Bij het generaal onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Fokke Gnodde. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Frank en Harm Kempers.

Vorige week ben ik nog vergeten te melden wie de gratis zakken voer op Gennep jonge duiven hebben gewonnen. Deze zijn gewonnen op prijs 13 Frans van den Berg jr, de middelste liefhebber Jef Custers, de laatste liefhebber Klaas van den Berg en de 1 na laatste prijsduif Dubbele Hakvoort.

Komend weekend op donderdag inmanden voor Issoudun, gelegen op 686 kilometer van Urk en op vrijdag de derde vlucht jonge duiven op Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk en op 171 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.