Van den Berg Pigeons wint lastige Quievrain

276 duiven werden donderdag ingemand voor de één na laatste vlucht met de jonge duiven vanuit Quievrain, gelegen op 284 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen bleek het goed weer en de duiven werden om 08.45 uur gelost met een zuid-zuidwestenwind en hier en daar een klein buitje op de vlieglijn. Het was Theo Pander uit Joure die het regioconcours won. Theo van harte proficiat.

Om 11.39 uur viel het duivinnetje de 875 als een streep op de klep bij van den Berg Pigeons in Tollebeek en bleef daarbij net een hokgenoot voor. De 875 vloog de 287 kilometer met een gemiddelde snelheid van 100 kilometer per uur en was daarmee de eerste bij PV Flevoland en de derde in het regioconcours. Van den Berg Pigeons kregen hun duiven super met 13 prijzen op 19 duiven en zij begonnen met de eerste, tweede, vijfde, zesde en zevende prijs. Zij spelen hun jonge duiven op weduwschap en door de week worden de duiven veel gelapt. Van den Berg Pigeons heeft door deze zege weer een voorsprong genomen op hun grote concurrenten Tiemen Schinkel en Lub Korf. Louw, Frans en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf kregen hun duiven ook goed en zij beginnen met de derde, vierde, achtste en negende prijs. Tiemen en Lub doen het de laatste weken weer super en volgende week zijn ze weer de te kloppen liefhebbers op Nationaal Morlincourt. Zou het ze lukken twee nationale zeges op rij? Riekelt en Jannie Brands deden het ook geweldig met 10 prijzen op 19 duiven en zij beginnen met een keurige tiende plek. Een mooie serie was er ook voor Jelle Roskam met 14 prijzen op 26 duiven. Jeugdlid Wouter Kroon deed ook weer goed mee en klasseerde zijn eerste duif op een mooie 91e plek. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor van den Berg Pigeons. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord. De minutenprijs was voor Klaas van den Berg.

Bij de kampioenschappen jonge duiven onaangewezen staat eerste van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Fokke Gnodde, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Pieter Woord. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Pieter Woord, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Klaas van den Berg en Bartel de Berg. Bij de duiven eerste Dubbele Hakvoort met zijn 796, tweede en derde van den Berg Pigeons met hun 869 en 995, vierde Pieter Woord met zijn 706 en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Het verloop op Quievrain was met 80 minuten vrij groot en dat duidt er op dat de jonge duiven een lastige vlucht hebben gehad. Hopelijk herstellen ze snel voor de volgende vlucht.

Komende donderdag in het inmanden voor Nationaal Morlincourt. Vorig jaar was dat concours, toen op Reims, een geweldige zege voor Tiemen Schinkel en Lub Korf en een hoogtepunt in het bestaan van PV Flevoland. Gaan Tiemen en Lub op herhaling? Verrast van den Berg Pigeons of gaat de zege naar iemand anders? Vrijdag is het inmanden voor de eerste vlucht op de natour vanuit Gennep. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.