Van den Berg Pigeons wint koude vlucht vanuit Weert

 

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 576 duiven ingemand voor de tweede vlucht nu vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. Dat waren 140 duiven meer dan de vlucht daarvoor. Met het weer wil het nog niet erg vlotten, het blijft te koud voor de tijd van het jaar en de wind is hoofdzakelijk westelijk. Maar op het weer hebben we toch geen invloed, dus je moet de omstandigheden maar nemen zoals ze zijn. Zaterdag werden de duiven om 10.00 uur gelost met een hele stevige en toenemende noordwestenwind. Het was Hennie Visscher uit Ens die de eerste plek en een mooie uitslag realiseerde in het samenspel. Hennie van harte proficiat met dit mooie resultaat.

Bij PV Flevoland viel de eerste prijs deze keer in Tollebeek. Om 12.16 uur was het de 16-874 die op de klep viel bij Van den Berg Pigeons en de afstand van 159 kilometer aflegde met een snelheid van 71 kilometer per uur. Een mooie prestatie van deze jaarling Belg de 874, maar wat niet vaak voor komt is het volgende. Vorig jaar als jonge duif vloog de 874 ook op Weert de eerste prijs bij PV Flevoland met toen ook de eerste prijs in het samenspel en 13e van de afdeling. Voor deze 874 is Weert dus de favoriete lossingsplek, overigens werd de 874 ook 3e duifkampioen met de jonge duiven, een zeer talentvolle duif deze Belg. Van den Berg Pigeons kregen hun duiven erg regelmatig thuis met een mooi prijspercentage met 27 op 28, maar het aantal kopduiven viel tegen. Louw en Lub van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Combinatie Bertram en Joas van Zuiden kregen hun duiven deze vlucht goed naar huis. Bertram en Joas scoorden de kopprijzen twee, drie en zes. Dubbele Hakvoort was natuurlijk ook weer present met een knappe vierde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren deze vlucht de uitblinkers met 34 op 37, 8 duiven in de top 25 en de kopprijzen vijf, zeven en negen. Hun 815 was op Gennep vierde en nu op Weert negende. Wie het ook erg goed deed was onze ICT specialist Wilco Nijenkamp uit Biddinghuizen. Wilco scoorde 3 op 6 en begon met zijn 219 op een prima achtste plek. Zijn 219 scoorde daarmee ook de nodige punten voor de jaarlingencompetitie. De nestor van onze vereniging Jef Custers uit Biddinghuizen was ook goed op dreef met 12 op 19 en een mooie tiende plek.

Verder viel op Fokke Gnodde met 9 op 10, Jelle Roskam debuteerde met 14 op 17, Riekelt en Jannie Brands met 13 op 15 en Robbie en Jolanda Vahl met een laat jong op plek 103. Bij de jeugd was Frans van den Berg eerste en Wouter Kroon tweede. Bij de jaarlingen was Van den Berg Pigeons eerste, Bertram en Joas van Zuiden tweede en Dubbele Hakvoort derde. In de eerste divisie was Wilco Nijenkamp eerste en Jacob Loosman tweede en derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun getekenden op plek 9 en 23. De laatste prijsduif was niet gezet, de Jackpot voor de laatste prijsduif schuift opnieuw door naar de volgende vlucht. Volgende week dus een Jackpot van 3 vluchten en dat wordt dan een hele mooie laatste prijs voor de winnaar. De minutenprijs was voor Louw van den Berg.

Bij de eerste tussenstand staat onaangewezen Van den Berg Pigeons eerste, Dubbele Hakvoort tweede, Tiemen Schinkel en Lub Korf derde, Bertram en Joas van Zuiden vierde en Fokke Gnodde vijfde. Aangewezen staat Van den Berg Pigeons eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede, Jef Custers derde, Fokke Gnodde vierde en Wilco Nijenkamp vijfde. Bij de duifkampioenen Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en tweede met hun 15-815 en hun 15-794, Van den Berg Pigeons derde en vierde met hun 16-862 en hun 16-017 en Dubbele Hakvoort vijfde met zijn 15-989.

Volgende week de derde vlucht op het Belgische Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk en op 172 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.