Van den Berg Pigeons wint goed verlopen Morlincourt

171 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht op de midfond vanuit Morlincourt, gelegen op 389 kilometer van Urk. De prognose van het weer was niet zo denderend, mogelijk een rem op de deelname, ook gezien het feit dat volgend weekend Nationaal Chateauroux op de agenda staat. Zaterdag bleek echter het tegendeel en was het mooi duivenweer. De duiven werden zaterdag om 07.15 uur gelost met een westelijke wind en mooi helder weer. Het waren Jan en Hessel Ras die de eerste prijs pakten in het afdelingsconcours en een mooie uitslag realiseerden. Jan en Hessel van harte proficiat met deze mooie zege.

Opnieuw viel de eerste duif van PV Flevoland op de Lange Jacht 5 in Tollebeek. Om 11.50 uur was het de 16-874 die werd geconstateerd bij Van den Berg Pigeons en de 393 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 86 kilometer per uur. De 874 behaalde daarmee zijn derde eerste prijs, als jonge duif vloog hij een eerste en als jaarling is het nu zijn tweede overwinning. Naast de eerste prijs bij PV Flevoland was de 874 ook goed voor een mooie achtste prijs in het afdelingsconcours. Van den Berg Pigeons behaalden naast de eerste prijs ook de zesde, achtste en negende prijs. Verder wonnen ze hiermee ook alle kampioenschappen op de midfond, onaangewezen, aangewezen en duif met de 16-009. Louw en Lub van harte proficiat met deze zege en de kampioenschappen.

In Plan Noord op Urk was het een secondenspel om de resterende podiumplaatsen. Dubbele Hakvoort was zijn buren Fokke Gnodde en Tiemen Schinkel net te snel af. Dubbele had zijn eigen eerste duif niet zien vallen, maar gelukkig worden de duiven electronisch geconstateerd. Dubbele was overigens wel de grote uitblinker bij PV Flevoland met het hoogste prijspercentage en de kopprijzen twee en tien. Fokke Gnodde was goed voor een prima derde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden ook zeer goed mee met de kopprijzen vier, vijf en zeven. Er waren twee liefhebbers met een prijspercentage van boven de 70 en dat waren Dubbele Hakvoort met 14 op 18 en Tiemen Schinkel en Lub Korf met 14 op 20. Bij de jeugd was het Wouter Kroon die goed was voor een keurige 32e plek. In de eerste divisie eerste en tweede Frank en Harm Kempers en derde Wouter Kroon. Het waren overigens uitsluitend jaarlingen in de top tien en de eerste drie zijn dan ook Van den Berg Pigeons, Dubbele Hakvoort en Fokke Gnodde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Dubbele Hakvoort met de pijzen 13 en 20. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Zo gezegd de laatste vlucht van de midfond en de kampioenen onaangewezen zijn eerste Van den Berg Pigeons, tweede Dubbele Hakvoort, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Fokke Gnodde en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Dubbele Hakvoort, derde Fokke Gnodde, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Jef Custers. Bij de duiven eerste en derde Van den Berg Pigeons met hun 16-009 en de 16-010, tweede Dubbele Hakvoort met zijn Super 13-153, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met zijn 16-757 en vijfde Bertram en Joas van Zuiden met hun 14-734.

Bij het Generaal onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Dubbele Hakvoort, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Fokke Gnodde. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Dubbele Hakvoort. Bij de duiven eerste, tweede, derde en vijfde Van den Berg Pigeons met hun 16-009, 16-874, 16-017 en de 16-995, vierde is Dubbele Hakvoort met zijn Super 13-153.

Volgende week is het op donderdag inmanden voor Nationaal Chateauroux, afstand Urk 708 km en Swifterbant 699 km. Vrijdag is het inmanden voor de eerste puntenvlucht jonge duiven op Gennep, afstand Urk 114 km en Swifterbant 103 km. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.