Van den Berg Pigeons scoort Teletekst op NIC Issoudun

69 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand op de NIC vlucht voor de dagfond vanuit Issoudun, gelegen op 686 kilometer van Urk. Helaas konden de duiven op zaterdag niet worden gelost vanwege de vele regenfronten op de vlieglijn. Zondagmorgen werden de duiven gelost om 07.30 uur met stralend mooi weer en een matige zuidelijke wind.

Om 16.17 uur was het opnieuw een eerste prijs in Tollebeek bij Van den Berg Pigeons. Het was hun 874 die als eerste afdrukte en de 690 kilometer overbrugde met een gemiddelde snelheid van 79 kilometer per uur. Naast de eerste prijs bij PV Flevoland won de 874 ook een schitterende vijfde plek op teletekst en dat is zijn tweede teletekstvermelding dit seizoen na een achtste op teletekst vanuit Morlincourt.

Van den Berg Pigeons had zes duiven in de race en vijf wonnen er prijs en naast de eerste werd ook de tweede en zesde prijs gewonnen. Louw van den Berg heeft een fantastisch seizoen met oude duiven achter de rug en dan te bedenken dat zijn duiven een paar zomerjongen en de meesten taartjongen van vorig jaar zijn. Louw en Lub van harte proficiat met deze mooie zege en de dikverdiende teletekstplek.

Pieter Woord deed het ook erg goed met alleen maar marathonjaarlingen werd een keurige derde en tiende plek gescoord. Dubbele Hakvoort kreeg ze aan een touwtje en was goed voor de vierde, zevende, achtste en negende plek. Opnieuw een zeer sterke uitslag van Dubbele. Riekelt en Jannie Brands behaalden een mooie vijfde plek.

De laatste vlucht met oude duiven kende een moeizaam verloop, maar gelukkig zijn alle duiven goed thuisgekomen.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.