Van den Berg Pigeons presteert super op zeer zware Pontoise

 

Donderdag werden bij PV Flevoland 362 duiven ingemand voor de eerste vlucht op de dagfond vanuit Pontoise, gelegen op 469 kilometer van Urk. De weersverwachting was tropische temperaturen met een matige zuidoosten wind. Een zuidoosten wind is altijd lastig, terwijl een zuidwesten wind altijd een snel en vlot verloop geeft. Zaterdag werden de duiven om 06.30 uur gelost met windstil weer en in België kregen ze te maken met die lastige droge zuidoosten wind. Het is dan vooral moeilijk om goede drinkplaatsen onderweg te vinden, vooral op het laatste stuk met de toenemende lastige wind om snel te drinken. Fetze Walda uit Oosterzee werd glorieus winnaar in het samenspel en in de afdeling. Fetze van harte proficiat met deze topprestatie.

De eerste duif van PV Flevoland viel om 12.58 uur op de Lange Jacht bij Van den Berg Pigeons. Het was hun taartjong van vorig jaar de 16-991 die de 473 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 73 kilometer per uur. Een hele knappe prestatie van deze relatief onervaren duif. Louw en Lub hadden de duiven opgevoerd voor een zware vlucht en dat leek op deze Pontoise een goede zet. Zij pakten verder de kopprijzen vijf, zes en zeven en met louter jaarlingen en taartjongen werd 67% prijs gescoord. De vader van de 991 is een zoon van de topduiven Vader Miracle en Naomi van Kaman en de moeder van de 991 is een kleindochter van de superkweker De Gust van Ulrich Lemmens. Louw van den Berg wil dit seizoen graag uitblinken op alle dagfondvluchten en dat is op deze lastige Pontoise goed gelukt. Louw en Lub van harte proficiat met deze mooie uitslag.

Bertram en Joas van Zuiden werden prima tweede met hun crack 13-091. Wicher en Janny Okkes verrasten met een zeer goede uitslag en werden knap derde met hun eerstgetekende 15-992. Frank en Harm Kempers kregen vorig weekend te horen dat hun duiven de gezondste waren van heel PV Flevoland. Dit weekend bewezen ze het gelijk van Ko Schoenmakers door op Wijchen 15 op 18 en op Pontoise 14 op 16 te scoren en zij zijn de absolute uitblinkers over deze twee vluchten. Frank en Harm begonnen met een prima vierde plek met hun crack de 15-399 die vorig jaar als jaarling al een eerste prijs scoorde van Chateaudun. Pieter Woord is zijn duiven aan het africhten voor de marathonvluchten en deze beginnen al redelijk in vorm te komen gezien een keurige achtste en negende plek. Dubbele Hakvoort was met zijn Super 153 goed voor een mooie tiende plek. Uitblinkers met meer dan 70% prijs Frank en Harm Kempers met 14 op 16 en Robbie en Jolanda Vahl met 3 op 4.

In de eerste divisie eerste Wicher en Janny Okkes, tweede Frank en Harm Kempers en derde Pieter Woord. Bij de jaarlingen is het volledige podium voor Van den Berg Pigeons. Bij de jeugd eerste Frans van den Berg en tweede Cornelis-Jan van Urk. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Wicher en Janny Okkes met de prijzen 3 en 24. De Jackpot voor de laatste prijsduif (Wijchen en Pontoise) is voor Pieter Woord. De minutenprijs werd gewonnen door Robbie Vahl. De 4 gesponsorde zakken voer zijn op prijs 13 Pieter Woord, de middelste liefhebber Klaas van den Berg, de laatste liefhebber Patrick Slabbekoorn en de 1 na laatste prijsduif Piet Bakker.

De tussenstand voor het generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Van den Berg Pigeons, derde Dubbele Hakvoort, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Jacob Loosman. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Bertram en Joas van Zuiden, derde Jef Custers, vierde Wilco Nijenkamp en vijfde Fokke Gnodde. Bij de Asduiven eerste, vierde en vijfde Van den Berg Pigeons met hun 16-009, 16-017 en 16-919, tweede en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-893 en hun 15-810.

Wijlen Johan Cruijff zei dat de belangrijkste successen altijd volgden op grote teleurstellingen. Als dat waarheid wordt zal de rest van het seizoen 2017 een hele grote reeks van successen geven.

Dinsdag staat de marathonvlucht vanuit Limoges op het programma, afstand Urk 815 kilometer. Vrijdag is het inmanden voor de midfond Chimay, afstand Urk 305 kilometer. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.