Van den Berg Pigeons presteert super op Sens

 

263 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de dagfond vanuit Sens, gelegen op 526 kilometer van Urk. Sens is bekend om zijn kathedraal, de oudste in de gothische stijl en de kerkschat van Sens behoort tot de rijkste in Frankrijk. Zaterdag werden de duiven om 07.00 uur gelost met een matige zuiden wind. Het waren Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort die de eerste prijs in het samenspel haalden met een mooie plek op teletekst. Hessel en Gerrit van harte proficiat met dit mooie resultaat.

In Tollebeek kwamen de duiven geweldig af bij Van den Berg Pigeons. Het was opnieuw de 16-991 die net als op de zeer zware Pontoise de eerste prijs pakte op Sens. De 991 legde de 529 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 91 kilometer per uur. Na een zware vlucht op de dagfond wint deze 991 nu ook een zeer snelle dagfondvlucht. De vader van de 991 is een zoon van de topduiven Vader Miracle en Naomi van Kaman en de moeder van de 991 is een kleindochter van de superkweker De Gust van Ulrich Lemmens. De duiven kwamen super bij Louw van den Berg want naast de eerste werd ook de tweede, vierde en vijfde plek gescoord. De doelstelling om uit te blinken op de dagfond met een hok met alleen jaarlingen en taartjongen is nu al reeds gehaald. Twee vluchten spelen, twee vlucht winnen met veel kopprijzen en de uitslag domineren is natuurlijk geweldig. Over beide vluchten dit weekend werd het 22 prijzen op 24 duiven en dat is een prima prijspercentage. Louw en Lub van harte proficiat met deze mooie uitslag.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook geweldig met een knappe derde plek. Riekelt en Jannie Brands waren ook goed op dreef met een mooie zesde plek. Fokke Gnodde was één van de uitblinkers met een prima zevende en tiende plek. Frank en Harm Kempers draaiden opnieuw een heel goed weekend met over twee vluchten 26 op 32 en op deze Sens 12 op 16 met een keurige achtste plek. Bertram en Joas van Zuiden waren goed voor een nette negende plek. Uitblinkers met een prijspercentage boven de 70: Van den Berg Pigeons met 18 op 20, Gerrit Wakker met 11 op 15, Frank en Harm Kempers met 12 op 16, Dubbele Hakvoort met 6 op 8 en Frans van den Berg jr met 5 op 6. Bij de jaarlingen was het volledige podium voor Van den Berg Pigeons. In de eerste divisie werden Riekelt en Jannie Brands eerste en derde en Frank en Harm Kempers tweede. Bij de jeugd werd Frans van den Berg jr eerste. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Hein Bakker. De minutenprijs was voor Pieter Woord.

Bij de dagfond onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Bertram en Joas van Zuiden, derde Wicher en Janny Okkes, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Frank en Harm Kempers. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Wicher en Janny Okkes, derde Bertram en Joas van Zuiden, vierde Gerrit Wakker en vijfde Fokke Gnodde. Bij de duiven eerste, tweede en derde Van den Berg Pigeons met hun 16-991, 16-874 en de 16-009, vierde Bertram en Joas van Zuiden met hun 13-091 en vijfde Dubbele Hakvoort met zijn 13-153. Bij het Generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Van den Berg Pigeons, derde Dubbele Hakvoort, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Fokke Gnodde. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Bertram en Joas van Zuiden, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Jef Custers. Bij de duiven eerste, derde en vierde Van den Berg Pigeons met hun 16-009, 16-874 en de 16-017, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-893 en hun 16-757.

Volgende week dinsdag is het inmanden voor de marathonklassieker vanuit St Vincent, gelegen op 1125 kilometer van Urk en op vrijdag voor Chimay, de vierde vlucht op de midfond met een afstand van 305 kilometer vanuit Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.