Van den Berg Pigeons domineert uitslag jonge duiven Weert

355 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht met jonge duiven vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen trok er een buienfront van west naar oost over het land. Nadat het front van de vlieglijn was verdwenen, konden de duiven om 11.30 uur gelost worden met een matige westen wind.

Om 13.20 uur viel met grote snelheid de 874 op de klep bij van den Berg Pigeons in Tollebeek. De 874 vloog de 160 kilometer met een snelheid van 87 kilometer per uur en scoorde de eerste prijs bij PV Flevoland, de eerste prijs in de regio en de 13e prijs in de afdeling op ruim 13.000 duiven. Opmerkelijk dat de duif zo vroeg zat in de afdeling met een lossing op de zuid-zuidoostlijn en een westelijke wind. De jonge kwamen super bij van den Berg Pigeons met 13 prijzen op 19 duiven en zij beginnen bij PV Flevoland met de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde, zevende, achtste en negende plek. Bij deze acht jonge duiven zitten er nu vier die al meerdere keren in de toptien hebben gevlogen. De duiven worden tussen de vluchten door ook nog zeer regelmatig gelapt naar afstanden van 100 kilometer en meer. Dat dit een goed systeem is, blijkt uit deze schitterende uitslag. Louw, Frans en Lub van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren deze vlucht goed voor de zesde plek. Pieter Woord legde beslag op een mooie tiende plek. Jef Custers leverde een prima prestatie door 6 van zijn 9 duiven in de prijzen te draaien. Jeugdlid Wouter Kroon deed het ook erg goed met een knappe 59e plek in de uitslag. In de eerste divisie was het volledige podium opnieuw voor Van den Berg Pigeons. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Dubbele Hakvoort. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor van den Berg Pigeons. De minutenprijs was voor Tiemen Schinkel, de secondenprijs was voor Pieter Woord.

In de stand bij de jonge duiven staat onaangewezen van den Berg Pigeons eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede, Frank, Gerwin en Harm Kempers derde, Pieter Woord vierde en Dubbele Hakvoort vijfde. Aangewezen staat van den Berg Pigeons eerste, Pieter Woord tweede, Fokke Gnodde derde, Tiemen Schinkel en Lub Korf vierde en Klaas van den Berg en Bartel de Berg vijfde. Bij de duiven staat van den Berg Pigeons eerste met hun 869 en derde met hun 230, Dubbele Hakvoort tweede met zijn 796, Riekelt en Jannie Brands vierde met hun 985 en Pieter Woord vijfde met zijn 728.

Volgende week een zeer rustige week met maar 1 jonge duivenvlucht vanuit Tienen, gelegen op 210 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.