Van den Berg Pigeons behalen hun eerste overwinning op Deventer

247 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de tweede jonge duivenvlucht vanuit Boxtel. Dat zijn erg toch behoorlijk wat minder duiven dan op Vuren. Zaterdagmorgen bleek het opnieuw geen goed weer, veel laaghangende bewolking en slechte zichten. De duiven werden teruggebracht naar Deventer, gelegen op 64 kilometer van Urk. De duiven werden gelost om 14.25 uur met een matige zuidwesten wind en weinig zicht. Natuurlijk telt zo’n korte vlucht voor geen enkel kampioenschap en wordt er alleen een standaard uitslag gemaakt en voor de liefhebbers is het hopen dat ze al hun jongen weer thuis krijgen.

Het bleek een millimeter finish te zijn, waar aanvankelijk Fokke Gnodde de winnaar was, bleek na de invoer van de juiste coördinaten en de juiste afstand Van den Berg Pigeons de winnaar met maar miniem voordeel. Van den Berg Pigeons hebben in Tollebeek aan de Lange Jacht 5 een schitterende accommodatie laten bouwen en daar willen Louw, zoon Frans en Lub Snoek een aantal jaren spelen op de programmavluchten, tot dat hun vliegploeg voor ZLU op volle sterkte is. Waar vorige week de nodige tijd verspeeld werd bij aankomst van de eerste duiven, kwamen de duiven nu wel redelijk vlot binnen. Met 21 duiven in concours werd begonnen met de eerste, vierde en zesde prijs. Louw, Frans en Lub van harte proficiat.

Fokke Gnodde was na zijn eerste prijs op Vuren ook nu weer top met een mooie tweede en derde prijs. De specialisten Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden 21 prijzen op 39 duiven en zij beginnen met prijs vijf, negen en tien. Hun 880 was op Vuren derde en nu op Deventer negende. Dubbele Hakvoort werd knap zeven en acht. Dubbele zijn 768 was op Vuren tiende en op Deventer achtste.

In de eerste divisie was het volledige podium voor Van den Berg Pigeons. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet Bakker. De minutenprijs was voor Piet Zeeman en de secondenprijs was voor Simon Zeeman.

Volgende week maandag inkorven voor Narbonne, donderdag voor de dagfond Issoudun (gelegen op 686 kilometer van Urk) en vrijdag voor de jonge duiven Weert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.