Uitzonderlijke topprestatie voor de Familie Zeeman op Beek en Donk

Uitzonderlijke topprestatie voor de Familie Zeeman op Beek en Donk

196 duiven werden er vrijdag door 13 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede natoervlucht vanuit Beek en Donk, 123 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Op het programma stond Gennep, maar doordat er meer ruimte is op de losplaats Beek en Donk werd door de afdeling Friesland hiervoor gekozen. Dit keer dus eens iets Westelijker dan gepland. Volgens de Urker liefhebbers wordt er te veel gekozen om Oostelijk uit te wijken, dus dit was eens een opsteker. De omstandigheden waren ’s morgens redelijk goed waardoor er op tijd gelost kon worden, de duiven werden om 8.30 uur in vrijheid gesteld om weer naar huis te vliegen. Door de wind tegen was het een behoorlijke kluif voor de duiven, maar ze zijn er goed op voorbereid en dus is dat geen probleem.

De familie Zeeman, bestaat op papier uit de broers Piet en Simon, maar Piet runt de volledige duivenkolonie zelfstandig. Om 10.13 kwamen twee duiven met 66 km per uur tegelijk op hun hok aan. De 862 was net iets slimmer, want die stak de snavel vooruit en haalde hierdoor de overwinning binnen, met 1 seconde voorsprong op hokgenoot de 243. De duivin 862 is afkomstig van de neef van Piet en Simon, nl. Piet Springer uit Marken. Zij presteren uitstekend met zijn duiven. De 243 is in het geheim overgenomen van de broers Meindert en Jan de Boer. Piet had zijn duiven meer dan uitstekend in orde als voorbereiding naar de najaarsklassiekers, waarop de duiven van de familie Zeeman altijd goed presteren. Op Beek en Donk werd naast de eerste 6 plekken in de vereniging, gevolgd door een 8e plek, ook nog eens de 1e, 2e en 4e plek in het ACG en Frisia binnengehaald. Een absolute topprestatie, waarmee wij Piet van harte feliciteren, het succes is je van harte gegund.

Tussen al dit geweld werd er een uitstekende 7e plek behaald door Riekelt en Jannie Brands en een prima 9e en 10e plek door Jelle Roskam.

Bij de jeugd een eerste plaats voor Wouter Kroon, tweede Joas van Zuiden en derde Leontien Bonestroo. In de eerste divisie waren de eerste drie plekken voor Jelle Roskam. Bij de hokprestaties een eerste plaats voor Johannes Schinkel met 90%, tweede Familie Zeeman 89,5% en derde Wouter Kroon met 71,5%.

De Jackpot voor de eerste twee getekende was voor de Familie Zeeman met de 1e en 3e plaats .De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Joas van Zuiden.

Voor vrijdag staan er twee vluchten vanuit Venlo op het programma. De negende vlucht voor de jonge duiven en de derde vlucht voor de natoer. Venlo is 146 km van Urk. Hoe de duiven gelost worden en op welke wijze de duiven gezet kunnen worden voor de verschillende vluchten zal van de week nog worden uitgelegd op de afdelingssite. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.