Uitgeslapen Oscar Martens is iedereen te slim af op Gennep

398 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de natour vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen een heuse zuidwesterstorm en de lossingscommissie besloot om 07.10 uur de duiven al te lossen. Het was Frans Berndsen uit Emmeloord die het concours in Samenspel F2 won. Frans van harte proficiat met deze fantastische zege.

De duiven om 07.10 uur los gaf een verwachte aankomsttijd van circa 08.15 uur omdat de snelheden van de duiven ver boven de 100 kilometer per uur liggen. Dat betekent vroeg uit de veren om het duivenhok op tijd klaar te maken en het electronisch systeem te activeren. Oscar Martens is het meest populaire lid van PV Flevoland, maar kan erg lang van zijn nachtrust genieten. Het is hem al een paar keer overkomen dat hij bij het wakker worden zijn duiven al op het hok zag zitten toen hij uit zijn slaapkamerraam naar buiten keek. Vandaar dat niemand rekende op een vroege duif van Oscar. Maar slim als Oscar is, was hij deze morgen al om 07.30 uur opgestaan, had zijn systeem al geactiveerd en zat tijdig te wachten.

En dat doe je natuurlijk niet als je geen vertrouwen hebt in een vroege duif. Oscar is een echte specialist in het spelen van de taartvluchten en heeft zijn duiven ook op de natour vaak erg goed in vorm. Om 08.17 uur was het de 17-248 die met hoge snelheid op de klep viel bij Oscar en na het melden bleek het met voorsprong de snelste duif van PV Flevoland. De 248 had de 117 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 105 kilometer per uur. En zo was de uitgeslapen Oscar Martens iedereen weer eens te slim af. Oscar kreeg zaterdagavond een groot applaus en we feliciteren Oscar van harte met deze fantastische zege.

Piet en Simon Zeeman waren uitstekend op dreef met 22 op 25 en een fraaie tweede plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden de perfecte 13 op 13 en zij begonnen met de derde, vierde, negende en tiende plek. Jeugdleden Frans en Thomas van den Berg scoorden een prima vijfde plek en de eerste jonge duif. Johannes Schinkel super met 5 op 7 en de zesde en zevende plek. Robbie Vahl ook erg goed met 5 op 8 en de achtste plek. Verdere uitblinkers Bert Hakvoort met 16 op 25, Riekelt en Jannie Brands met 24 op 29, Bertram van Zuiden met 20 op 26, Erik Korteweg met 5 op 5, Stefanus Loosman met 7 op 8, Joas van Zuiden met 4 op 4 en Pieter Woord met 1 op 1.

In de eerste divisie eerste Oscar Martens, tweede Piet en Simon Zeeman en derde Johannes Schinkel. Bij de jeugd eerste Frans en Thomas van den Berg, tweede Stefanus Loosman en derde Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 6 en 7 voor Johannes Schinkel. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Frans en Thomas van den Berg.

De stand op de natour onaangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Riekelt en Jannie Brands, vijfde Stefanus Loosman. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Klaas van den Berg, vierde Wilco Nijenkamp en vijfde Oscar Martens. Bij de duiven eerste en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 17-193 en 16-757, tweede Piet en Simon Zeeman met hun 18-602, vierde Wilco Nijenkamp met zijn 19-275 en vijfde Johannes Schinkel met zijn 18-436.

Donderdag inmanden voor Nationaal jonge duiven Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk en vrijdag voor de natour vanuit Deurne, gelegen op 135 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.