Tweede zege Johannes Schinkel binnen een week

546 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht op de natour vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. Er was zaterdagmorgen eerst nog sterke inversie voordat het werkelijk schitterend weer werd. De duiven werden om 09.00 uur gelost met een matige oost-zuidoosten wind. Het waren Jan en Hessel Ras uit Urk die de eerste prijs scoorden in de afdeling. Jan en Hessel van harte proficiat met deze fantastische zege.

Op 10.44 uur arriveerde de 19-074 bij Johannes Schinkel en helaas door rumoer bij de buren was de constatering pas om 10.46 uur. De duif werd snel gemeld en het bleek een hele vroege. De 074 had de 158 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 89 kilometer per uur. Nadat alle meldingen bekend waren bleek Johannes met de 074 de eerste prijs te hebben gescoord. Afgelopen maandag zat Johannes Schinkel ook al eerste op Arlon en was deze 074 zijn tweede en ook tweede van de vereniging.

Binnen zes dagen tweede met de jonge duiven en eerste op de natour geeft aan dat dit een prima duif is die veel beloofd voor de toekomst. Johannes kreeg zijn duiven nadat ze op maandag Arlon 7 op 9 scoorden nu ook weer super met 11 op 15. Het is in korte tijd de derde zege voor Johannes Schinkel en van iedereen ontving hij de hartelijke felicitaties. Natuurlijk heeft hij met zijn 074 een favoriet voor Nationaal Chalons en Champagne. Johannes van harte proficiat met deze mooie zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf horen wekelijks bij de uitblinkers in de rubriek Grootmeester in het duivenblad Het Spoor der Kampioenen. Ook op deze Weert is het super met 17 op 18 en de kopprijzen twee, vier, zeven en negen. Bertram van Zuiden kreeg zijn duiven ook geweldig met 27 op 36 en Bertram begint met een mooie derde plek. Piet en Simon Zeeman zijn echte specialisten op de natour, nu weer 20 op 23 en zij beginnen op plek vijf. Jeugdlid Stefanus Loosman super met 7 op 7 en Stefanus begint op een prima zesde plek. Riekelt en Jannie Brands ook weer heel goed op dreef met 24 op 29 en een keurige achtste plek. Zoltan Varga heeft nog moeite om zijn duiven snel binnen te krijgen van de vlucht. Ook op deze Weert scheelde het weer enkele minuten en met 16 op 23 en een knappe tiende plek bewijst Zoltan toch op de goede weg te zijn.

Verdere uitblinker Bert Hakvoort met 16 op 25. In de eerste divisie eerste Johannes Schinkel, tweede Bertram van Zuiden en derde Piet en Simon Zeeman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Frans en Thomas van den Berg, derde Joas van Zuiden en vierde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 4 en 12 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Wilco Nijenkamp.

Op de natour onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Robbie Vahl en vijfde Stefanus Loosman. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Bertram van Zuiden, vierde Wilco Nijenkamp en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven eerste, tweede, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 17-193, 16-903 en 18-658, derde Piet en Simon Zeeman met hun 18-602.

Donderdag inmanden voor Chalons en Champagne, gelegen op 423 kilometer van Urk en op 413 kilometer van Swifterbant. Vrijdag inmanden voor Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk en 171 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.