Topuitslag van Gerrit Wakker op Gennep Oud

            

94 duiven werden vrijdag ingemand voor het oude duiven concours vanuit Gennep. De duiven werden zaterdag om 9.05 uur gelost met een redelijke zuidwesten wind, zodat een klassering in groter verband niet mogelijk was. Het concours in ACG 5 wordt gedomineerd door Hennie Visscher uit Ens. Hennie van harte proficiat met deze mooie uitslag.

Het was de jaarling 046 die om 10.25 uur op de klep viel bij Gerrit Wakker. De 046 vloog 85 kilometer per uur en pakte daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland. Vorige week was de 046 derde op de vlucht vanuit Duiven en is dus in prima forme. Gerrit zijn duiven kwamen super en naast de eerste prijs, werd ook de vijfde, zevende, achtste, negende en tiende prijs gescoord. Zes duiven bij de eerste tien is een topuitslag. Gerrit, Johan en Klaas van harte proficiat met dit mooie resultaat.

Harm Gnodde werd nipt verslagen en scoorde met zijn 315 de tweede prijs. De 315 was vorige week vierde op Duiven en zal dus met de 046 van neef Gerrit Wakker uitmaken wie de duifkampioen over deze drie vluchten wordt. Harm zijn tweede duif werd trouwens zesde. Met drie duiven mee en dan twee in de toptien is een prima prestatie.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn scoorden een keurige derde plek met hun jaarling 139. Leo Bron had tien duiven mee en met een vierde plek en zes van de tien duiven in de prijzen kun je terecht spreken van een mooie prestatie.

De vlucht vanuit Duiven is prima verlopen en alle duiven zijn heel goed thuis gekomen. Volgende week de laatste en beslissende vlucht vanuit Hapert. Zal het Gerrit nog lukken om zijn oom Harm het hok kampioenschap te ontfutselen en wie is de beste duif de 046 of de 315 ? Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.