Topuitslag van den Berg Pigeons op zeer lastige Tilburg

413 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de jonge duivenvlucht op Tilburg, gelegen op 131 kilometer van Urk. De weersverwachting leek niet al te best en het zou zeker lastig worden voor de jonge duiven. In Boxtel kon niet gelost worden omdat de lossingsplaats te klein is voor vier duivenwagens. Zaterdag konden wegens slecht zicht in Flevoland de duiven pas om 13.15 uur gelost worden. Het was zeer lastig voor met name onervaren jonge duiven om hun hok weer terug te vinden.

Het blijkt steeds meer de laatste jaren dat juli geen goede maand is voor vluchten met jonge duiven. Tijd voor de bestuurders omdat te onderkennen en passende maatregelen te treffen. Ook is het jammer dat men van de succesformule van 2015, toen een record aantal jonge duiven het einde van het seizoen haalde, dit jaar is afgestapt. Maar de meeste liefhebbers die graag naar anderen willen wijzen voor de oorzaken kunnen ook de hand in eigen boezem steken. De zeer goed opgeleerde en meer ervaren jonge duiven kwamen deze vlucht wel goed thuis. Harm Post werd glorieus winnaar van het regioconcours. Harm van harte proficiat.

Bij van den Berg Pigeons in Tollebeek kwamen de jonge duiven zeer goed naar huis. Deze nieuwe combinatie bestaande uit Louw van den Berg, zoon Frans en Lub Snoek scoorde maar liefst 16 prijzen op 21 duiven en om 18.00 uur waren alle duiven thuis. De eerste duif was de 862, welke na de eerste prijs op Deventer vorige week, nu voor de tweede week op rij de eerste prijs won. De 862 vloog 68 kilometer per uur over een afstand van 134 kilometer. De jonge duiven hadden door de week twee trainingsvluchten gehad op Arnhem en op Gennep. Zaterdag kwamen de duiven super en zij begonnen met de eerste, tweede, vierde, vijfde, achtste en tiende prijs. Louw, Frans en Lub van harte proficiat met deze topuitslag.

Bij Frank, Gerwin en Harm Kempers kwamen de duiven ook super en zij begonnen met de derde, zevende en negende prijs. De specialisten Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed boor een keurige zesde plek. Mooie series waren er voor Pieter Woord met 25 prijzen op 50 duiven en Cees van der Steeg met twee prijzen op vier duiven. Een bijzondere vermelding nog voor jeugdlid Wouter Kroon. Wouter had bij het afslaan al 7 van zijn 11 duiven thuis en Wouter begon met de kopprijzen 13 en 16 en dat is een zeer goede prestatie.

In de eerste divisie werd van den Berg Pigeons eerste en tweede en Frank, Gerwin en Harm Kempers derde. De Jackpot voor de twee getekenden was voor Hein Bakker. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg. De minutenprijs was voor Hein Bakker, de secondenprijs was voor Pieter Woord.

Bij de kampioenschappen onaangewezen staat Fokke Gnodde eerste, van den Berg Pigeons tweede, Frank, Gerwin en Harm Kempers derde, Tiemen Schinkel en Lub Korf vierde en Pieter Woord vijfde. Aangewezen staat Fokke Gnodde eerste, Van den Berg Pigeons tweede, Pieter Woord derde, Klaas van den Berg en Bartel de Berg vierde en Tiemen Schinkel en Lub Korf vijfde. Bij de duiven staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste met hun 869 en vijfde met hun 888, van den Berg Pigeons tweede met hun 138, Pieter Woord derde met zijn 041 en Dubbele Hakvoort vierde met zijn 796.

Maandag is het inmanden voor Perpignan, dinsdag voor Cahors en vrijdag voor Weert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.