Topuitslag Van den Berg Pigeons op regenachtige Quievrain

445 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht met de jonge duiven vanuit Quievrain, gelegen op 284 kilometer van Urk. De weersverwachting was opnieuw niet best en waar andere afdelingen het niet aandurfden en de vluchten inkorten werden onze duiven gewoon naar Quievrain gebracht. De duiven werden om 10.15 uur gelost met een matige en toenemende west-zuidwestenwind.

Natuurlijk waren er wat buienzones op de vlieglijn met als gevolg wat grotere verschillen in tijd, maar de goede liefhebbers hadden natuurlijk weer vroege duiven en de nakomers konden makkelijk aan drinken komen. Het was Jopie Oost uit Oldelamer die de eerste prijs pakte in het samenspel. Joop van harte proficiat met dit mooie resultaat.

Het was in Tollebeek opnieuw genieten van de vroege aankomsten. Van den Berg Pigeons kreeg drie duiven tegelijk en had daarmee meteen de eerste drie duiven van PV Flevoland. De 216 was hun eerste duif en na 4 vluchten stond de 216 vierde asduif jong in het samenspel, achter drie hokgenoten. De 216 is trouwens bekomen op een bon die gekocht is op de bonnenverkoop van de taartvluchten.

Van den Berg Pigeons scoorden maar liefst 37 prijzen op 38 duiven en dat is 97% prijs, ongekend hoog voor dat aantal duiven mee. De duiven worden nu voor de tweede week gespeeld op weduwschap en krijgen natuurlijk een behoorlijk trainingsprogramma. Was Louw vorige week met vakantie en nu terug, is Lub Snoek afgelopen maandag voor drie weken met vakantie gegaan. De duiven werden nu weggebracht door aankomend hoofdconvoyeur van de NPO Jacob Loosman. Vooral zijn zeer deskundig commentaar op de video tijdens de lossing op Nijvel dwong veel respect af. Louw en Lub van harte proficiat met deze zege en mooie uitslag.

Opnieuw lukte het Dubbele Hakvoort om vroege duiven te pakken. Dubbele schijnt zo’n beetje de enige te zijn die zijn duiven geen trainingsvluchten geeft, al weet je het nooit met Dubbele, want hij laat nooit het achterste van zijn tong zien. Dubbele was nu goed voor de prima kopprijzen vier en vijf.

Jacob Loosman doet het ook ontzettend knap door met niet verduisterde duiven de kopprijzen zes, acht en tien te pakken. Tiemen Schinkel en Lub Korf liggen nog steeds op koers voor een nieuwe zege op Morlincourt en waren nu goed voor de knappe zevende plek. Bertram en Joas van Zuiden doen sinds kort ook mee met het trainingsprogramma van Van den Berg Pigeons en vanuit het niets werd nu een mooie negende plek gescoord.

Uitblinkers met een prijspercentage van 70 en meer zijn; Van den Berg Pigeons met 37 op 38, Jacob Loosman met 19 op 27, Frans van den Berg jr met 12 op 16, Tiemen Schinkel en Lub Korf met 25 op 36 en Jef Custers met 5 op 7. In de eerste divisie was het volledige podium voor Jacob Loosman. Bij de jeugd eerste Frans van den Berg en tweede Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was opnieuw voor Dubbele Hakvoort. De minutenprijs was voor Pieter Woord.

In de stand voor het generaal onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Bertram en Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Fokke Gnodde, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Frank en Harm Kempers.

In de stand van de jonge duiven onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Jacob Loosman, derde Frans van den Berg jr, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Frans van den Berg jr, derde Fokke Gnodde, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Pieter Woord. Bij de duiven eerste en tweede Van den Berg Pigeons met hun 17-977 en hun 17-216, derde en vijfde Pieter Woord met zijn 17-399 en zijn 17-758 en vierde Frank en Harm Kempers met hun 17-262.

Zaterdagavond werden de leden van PV Flevoland nog verrast door een fantastische BBQ georganiseerd door Tiemen Schinkel. Ook chefkok Jan de Boer verdient een groot compliment. Donderdag is het inmanden voor de zesde vlucht met jonge duiven vanuit Niergnies, gelegen op 325 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor een trainingsvlucht vanuit Duiven, gelegen op 82 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.