Topuitslag Van den Berg Pigeons op Gien

 

Maar liefst 268 duiven werden bij PV Flevoland donderdag ingemand voor de vierde vlucht op de dagfond vanuit Gien, gelegen op 591 kilometer van Urk. Het beloofde op voorhand een pittige vlucht te worden met veel warmte en een noordelijke wind. Zaterdag werden de gelost om 07.30 uur met een matige noordoosten wind naar het noorden toe draaiend naar noordwest. Het was Joop Visser uit Haskerhorne die de eerste prijs won in het samenspel en een mooie derde prijs NPO. Joop van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Opnieuw werd de eerste prijs bij PV Flevoland in Tollebeek geconstateerd. Van den Berg Pigeons kreeg de 16-995 om 15.40 uur op de klep en deze 995 had de 595 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 73 kilometer per uur. Daarmee was de 995 naast eerste in de vereniging, derde in het samenspel en veertiende NPO. De 995 heeft Louw op een bon gekregen van de gekende topcombinatie Tjipke en Auke Bosma uit Buitenpost. Louw kreeg zijn duiven vlot binnen en was deze keer goed voor de eerste, derde, vierde, vijfde en zesde prijs. Vijf duiven in de top zes is een prima resultaat. De enige kanttekening is dat zijn getekende duiven niet in de uitslag stonden. Voor Louw en Lub is het de derde eerste prijs op de vier dagfondvluchten tot nu toe. Louw en Lub van harte proficiat met deze topuitslag.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook weer uitstekend door een knappe tweede prijs te scoren. Jelle Roskam was ook goed op dreef met een mooie zevende plek. Fokke Gnodde deed ook van zich spreken met de keurige kopprijzen acht en negen. Dubbele Hakvoort was natuurlijk ook weer goed voor een top tien klassering met een tiende plek en opnieuw was de Super 153 zijn eerste duif. Liefhebbers met een prijspercentage van 70 of meer zijn: Van den Berg Pigeons 13 op 18, Frank en Harm Kempers 11 op 14, Tiemen Schinkel en Lub Korf 8 op 10, Riekelt en Jannie Brands 7 op 8, Piet Bakker 13 op 16, Jelle Roskam 4 op 5 en Jacob Loosman 2 op 2.

Bij de jaarlingen was het volledige podium voor Van den Berg Pigeons. In de eerste divisie eerste Jelle Roskam, tweede Frank en Harm Kempers en derde Hein Bakker. Verder opnieuw een knappe prestatie van Robbie en Jolanda Vahl met een laatje op plek 17. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf op plek 42 en 46. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bert Hakvoort.

In de stand dagfond onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Frank en Harm Kempers, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Frank en Harm Kempers, tweede Bertram en Joas van Zuiden, derde Van den Berg Pigeons, vierde Fokke Gnodde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf, Bij de duiven eerste, derde en vijfde Van den Berg Pigeons met hun 16-874, 16-902 en 16-017, tweede Dubbele Hakvoort met zijn 13-153 en vierde Frank en Harm Kempers met hun 16-775.

In de stand voor het generaal onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Dubbele Hakvoort, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven zijn de eerste vijf duiven van Van den Berg Pigeons met hun 16-009, 16-874, 16-017, 16-875 en de 16-530.

Volgende week donderdag is het inkorven voor de midfond op Morlincourt, gelegen op 389 kilometer van Urk en 381 kilometer van Swifterbant. Vrijdag de trainingsvlucht vanuit Duiven voor jonge en oude duiven. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.