Topuitslag Gerrit Wakker op Sens

 

Op donderdag werden 276 duiven ingemand voor Sens, een Franse stad in de regio Bourgondiё, gelegen op 523 kilometer van Urk. Zaterdag was het broeierig warm en een matige oost tot zuidoosten wind. Het werd een hele zware vlucht, de duiven hadden het moeilijk en zaterdagavond misten er nog wel een aantal duiven. Gelukkig zijn deze heel goed nagekomen. De grote winnaars in samenspel F waren Jan Bos en Kees van Dokkum. Jan en Kees van harte proficiat.

De eerste duif van PV Flevoland viel om 14.06 uur op het Winterpeil bij Gerrit Wakker en zijn hokverzorgers Johan Bakker en Klaas de Boer. Het was de 113 die met een snelheid van 74 kilometer per uur de eerste prijs pakte en ook in de regio was dit een hele vroege duif. Gerrit liet zien dat hij bij PV Flevoland op de dagfond tot nu toe een klasse apart is. Gerrit scoorde zes prijzen op 12 duiven en naast de eerste, werd ook de tweede en zevende plek gescoord. Zijn derde duif was de eerste getekende duif in de uitslag. Gerrit, Johan en Klaas van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf hadden een hele mooie serie met 11 prijzen op 18 duiven, te beginnen met plek drie. Fokke Gnodde pakte met zijn teletekstduif de 733 een prima vierde plek. Bert Weerstand deed het super met een vijfde en achtste plaats en Bert had maar liefst zeven duiven in de top 25. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn presteerden het om de eerste twee jaarlingen te pakken in de vereniging en deze werden vijf en tien in de uitslag. Hun tweede duif de 091 was vorige week nog tweede op Menen. Riekelt en Jannie Brands klasseerden hun 194 op een mooie negende plek.

Dubbele Hakvoort had nog een hele mooie serie van 8 prijzen op 16 duiven.

In het Varia Vis kampioenschap onaangewezen heeft Gerrit Wakker nu de leiding voor Tiemen Schinkel en Lub Korf en met Harmen Gnodde op drie. In het Varia Vis kampioenschap aangewezen staat Gerrit Wakker ook eerste met Harmen Gnodde op twee en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn op drie. In het Varia Vis duifkampioenschap staan Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 397 eerste, Piet en Simon Zeeman tweede met hun 280 en Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr derde met hun 587.

Dinsdagavond is het inmanden voor de grote klassieker St Vincent, gelegen op 1125 kilometer van Urk. Donderdagavond is het inmanden voor Laon. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.