Topuitslag Fokke Gnodde op lastige Sens

           

Donderdag werden 105 duiven ingekorfd op Sens een stad in Midden Frankrijk gelegen op 523 kilometer van Urk. De droge noordoosten wind en het zonnige weer op zaterdag zorgden er voor dat alleen de sterkste duiven in de prijzen konden spelen op deze lastige fondvlucht. Het waren Jan en Hessel Ras die de hele afdeling hun klasse toonden door de eerste twee plaatsen op teletekst te pakken en verder een geweldige uitslag maakten. Jan en Hessel van harte proficiat.

Nadat zijn broer Harm Gnodde de eerste fondvlucht glansrijk won, was Fokke Gnodde meteen al bezig met de revanche en dat heeft zaterdag iedereen gemerkt. Fokke pakte de eerste prijs met zijn eerstgetekende jaarling de 732, verder de zesde plek en de negende plek met zijn tweede getekende de jaarling 722. Fokke was daarmee de enige die met jaarlingen in de toptien speelde op deze zeer lastige fondvlucht en daarmee meteen aantoonde dat hij in de toekomst op de fondvluchten de te kloppen man is. Fokke van harte proficiat.

Piet Molenaar is ook bezig met een sterk seizoen en pakte een prima tweede plek met zijn 301. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn waren goed present op hun favoriete onderdeel en met een derde plek en 5 prijzen op 10 duiven boekten zij een prima prestatie.

Tiemen Schinkel en Lub Korf deden met een vierde en zevende plek en zeven prijzen op tien duiven weer geweldig op dreef. Hans Wakker heeft de stijgende lijn weer te pakken en een vijfde plek was zijn beloning.

Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr scoorden een keurige achtste plek. Natuurlijk was ook Dubbele Hakvoort goed bezig op deze zware vlucht en met zijn topper de 729 werd hij tiende.

In de Varia Vis fondcompetitie staat onaangewezen Comb van Zuiden eerste, Fokke Gnodde tweede en Schinkel-Korf derde. In de Varia Vis fondcompetitie aangewezen staat Comb van Zuiden eerste, Fokke Gnodde tweede en Gerrit Wakker derde. In de Varia Vis duifcompetitie staan Schinkel-Korf eerste met hun 371, Comb van Zuiden tweede met hun 259 en Schinkel-Korf derde met hun 370.

De fondliefhebbers kunnen de komende week aan de bak met vluchten op Pau en de klassieker op St Vincent, beide vluchten van meer dan 1100 kilometer afstand. Allen heel veel succes.  

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.