Topuitslag Dubbele Hakvoort op vlot verlopen Chimay

 

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 369 duiven ingemand voor de derde vlucht op de midfond vanuit het Belgische Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. De weersvoorspellingen waren niet goed voor zaterdag met veel regen en storingen. Zaterdagmorgen vroeg laaghangende bewolking op de lossingsplek, maar gelukkig begon het redelijk snel op te klaren en de vlieglijn leek ook beter te worden. Om 09.45 uur werden de duiven gelost met een matige westelijke wind. Het was de gekende topcombinatie Wim en Jolanda Koelma uit Joure die de eerste prijs scoorden in het samenspel. Wim en Jolanda van harte proficiat.

Dubbele Hakvoort moest de afgelopen weken toekijken hoe zijn buurman Tiemen Schinkel hem op de korte vluchten steeds met meerdere duiven voor was. Op deze Chimay waren de rollen omgedraaid en kreeg Dubbele zijn duiven super goed thuis. Om 13.23 uur viel de 16-770 op de klep en deze weduwnaar legde de 305 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 84 kilometer per uur. Bij PV Flevoland werd dat de eerste prijs met een voorsprong van twee minuten, op Urk een mooie vroege duif en ook in het Samenspel F werd een keurige achtste plek gescoord. Verder haalde Dubbele met zijn Wondere 153 de vierde plek en was hij ook nog goed voor plek 10. Drie duiven in de toptien, een hoog prijspercentage en een topuitslag op Chimay bewijst dat er met Dubbele nog steeds rekening dient te worden gehouden. Dubbele van harte proficiat met deze mooie prestaties.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren deze keer goed voor de mooie kopprijzen twee en drie. Hun eerste duif was de 16-757 en deze neemt door deze kopprijs een grote voorsprong in de Jaarlingencompetitie. Van den Berg Pigeons behaalde een knappe vijfde plek. Bertram en Joas van Zuiden werden keurig zesde. Frank en Harm Kempers deden het uitstekend met opnieuw veel prijzen en zij begonnen met een prima zevende plek. Qua prijspercentage doet Fokke Gnodde het geweldig en deze vlucht werd hij mooi achtste en negende. Uitblinkers met een prijspercentage van 70 en meer zijn: Tiemen Schinkel en Lub Korf met 19 op 20, Dubbele Hakvoort met 10 op 12, Fokke Gnodde met 9 op 10, Frank en Harm Kempers met 18 op 24, Van den Berg Pigeons met 22 op 24, Jef Custers met 8 op 11, Pieter Woord met 12 op 17 en Frans van den Berg jr met 6 op 8.

Bij de jaarlingen werd Dubbele Hakvoort eerste en Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en derde. In de eerste divisie was het volledige podium voor Frank en Harm Kempers. Bij de jeugd was Wouter Kroon eerste en Frans van den Berg tweede. De Jackpot voor de eerste twee getekende was voor Dubbele Hakvoort en de Jackpot voor de laatste prijsduif was niet gezet en schuift door naar volgende week. De minutenprijs was voor Louw van den Berg.

Bij het Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Louw Korf, tweede Van den Berg Pigeons, derde Dubbele Hakvoort, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Fokke Gnodde. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Bertram en Joas van Zuiden, derde Jef Custers, vierde Fokke Gnodde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Bij de Generaal duiven eerste, vierde en vijfde Van den Berg Pigeons met de 16-009, de 16-017 en de 16-874 en Tiemen Schinkel tweede en derde met hun 16-893 en hun 16-757. Bij de midfond onaangewezen eerste Dubbele Hakvoort, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Van den Berg Pigeons, vierde Fokke Gnodde en vijfde Bertram en Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Fokke Gnodde, tweede Van den Berg Pigeons, derde Wilco Nijenkamp, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Jef Custers, Bij de duiven eerste en vierde Van den Berg Pigeons met hun 16-009 en de 16-010, tweede Frank en Harm Kempers met hun 15-407 en derde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 14-572 en de 16-906.

Chimay werd een hele mooie vlucht met een vlot verloop en waar heel veel liefhebbers hun goede duiven vooraan draaiden. Een hele goede beslissing van de lossingscommissie.

Volgende week de supervitesse op Weert en de dagfond op Sens, gelegen op 522 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.