Topuitslag Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr op St.Truiden

 

Vrijdag werden bij PV Flevoland 446 duiven ingekorfd op St Truiden, een plaats in Belgiё gelegen op 209 van Ens. Gezien de weersvoorspelling een westelijke wind voor zaterdag werd vrijdagavond al voorspeld dat in Ens de vroegste duiven zouden vallen. De duiven werden zaterdag om 9 uur gelost met een west-zuidwesten wind. Frank Huigens won de eerste prijs in samenspel 5 met dezelfde duivin die vorige week al tweede was. Frank van harte proficiat.

Op de Baan in Ens werd het een fantastische duivendag, mooi weer en de duiven kwamen aan een touwtje. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr hadden 47 duiven mee in concours en draaiden de eerste, tweede, derde, vijfde, zesde en tiende prijs met 27 duiven in de prijzen. In samenspel 5 werd het drie, vier en zeven met ook 27 prijzen. Hun tweede duif was ook de tweede getekende en won ook de poule voor de tweede getekende. Hun derde duif was de 225 die een week eerder op Hapert al zesde was. Kortom Cor en Dennis hebben hun duiven in topvorm en de rest van de vereniging kan vol aan de bak om deze mannen de komende weken te kloppen. Cor en Dennis van harte proficiat.

Fokke Gnodde scoorde de eerste Urker duif en vierde in de vereniging. Fokke zijn eerste duif was de 529, dezelfde duif die vorige week derde was op Hapert. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren natuurlijk ook present in de toptien met de zevende stek en draaiden weer een fantastische serie met 22 prijzen op 36 duiven mee. Daarmee hadden Tiemen en Lub het hoogste prijspercentage deze week.

Zoals vorige week min of meer al werd aangekondigd was ook Leo Bron deze week present in de toptien met de achtste plek en een keurige zestig procent in de prijzen. Leo begint de top van het klassement te naderen. Dubbele Hakvoort scoorde een mooie negende plek met zijn jaarling de 491. Dubbele is het seizoen goed begonnen en we verwachten op de dagfond het nodige vuurwerk. Verder hadden Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn 15 van hun 30 duiven in de prijzen wat een keurige prestatie is. Ook Bertram en Patrick horen tot de favorieten op de dagfond. Piet Molenaar scoorde een 18e plek met zijn eerst getekende duif en won daarmee de poule voor de eerst getekende duif.

In de Varia Vis competitie onaangewezen staat Poel-Gouweleeuw jr nu op kop voor Schinkel-Korf, Harm Gnodde en Leo Bron. In de Varia Vis competitie aangewezen staat nog steeds op kop Jef Custers voor Harm Gnodde, Comb. B. van Zuiden en Poel-Gouweleeuw jr. In de Varia Vis duif competitie staat nu de 353 van Klaas en Pieter Woord op kop, voor de 224 van Jef Custers en de 523 van Poel-Gouweleeuw jr.

Komend weekend een dubbelvlucht. Op donderdag is het inkorven voor de eerste midfondvlucht op Bohain (afstand Urk 335 km). Tevens wordt op donderdag ingekorfd voor een trainingsvlucht op Wijchen, welke op vrijdagmorgen worden gelost. Op dezelfde avond twee vluchten ophalen heeft te maken met kostenbesparing, een ophaalroute op een aparte avond kost de afdeling ongeveer 4500 euro. Alle liefhebbers heel veel succes.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.