Topuitslag Comb.B.van Zuiden op Weert

    

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 623 duiven ingemand voor de tweede vlucht op het Limburgse Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. Zaterdag werden de duiven om 09.45 uur gelost met heel mooi weer en een matige zuidenwind. Opnieuw werd de eerste prijs in het afdelingsconcours gewonnen door Gerrit Wakker en zoon Johannes. Dat is een formidabele prestatie en bij deze van harte proficiat.

De eerste duif bij PV Flevoland viel in Swifterbant bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Het was de 2-jarige 623 die om 11.18 uur geconstateerd werd en een snelheid maakte van 94 kilometer per uur en daarmee vijfde werd in het grote concours op 21.000 duiven. De 623 was ook de bovenste van de lijst. Verder toonden de duiven van Bertram en Patrick prima vorm door ook de vijfde, zesde en zevende prijs te pakken. Ook scoorden ze 21 prijzen op 40 duiven en hadden daarmee het hoogste prijspercentage. Bertram en Patrick hadden zo een prima weekend en gaven meteen te kennen aan de concurrentie dat ze duiven tiptop in orde hebben. Bertram en Parick van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf verspeelden andermaal een topklassering doordat hun favoriete duivin de 385 weer een paar minuten treuzelde met binnenkomen. Hun 397 echter scoorde na de vijfde plek vorige week nu een mooie tweede plek. Harmen Gnodde was natuurlijk ook present in de kop met ditmaal een derde en een vierde prijs, dat waren tevens de eerste twee jaarlingen in de uitslag. Harmen staat daardoor stevig bovenaan in het Varia Vis kampioenschap, met Tiemen Schinkel en Lub Korf op de tweede plek.

Bert Hakvoort was na de zesde plek van vorige week nu keurig achtste. Bert scoorde ook weer een mooie serie van 23 prijzen op 57 duiven. Dubbele Hakvoort gaf ook zijn visitekaartje af door een prima negende plek en vijf duiven in de top 25 te scoren. Gerrit Wakker en verzorgers Johan Bakker en Klaas de Boer waren ook voor de tweede week op rij in de toptien met de tiende plaats. In het Varia Vis kampioenschap staat Gerrit Wakker derde, vlak voor Bert Hakvoort.

Leo Bron noteerde ook een mooie serie met vijf prijzen op tien duiven mee.

Weert werd een goede vlot verlopen vlucht en de prijzen waren in 14 minuten verdiend. Tevens werden bijna alle leden zaterdagavond verrast met een mooie prijs op deze goed georganiseerde attractievlucht.

Volgende week staat Sittard (afstand Urk 183 kilometer) op het programma en dat wordt al weer de tweede teletekstvlucht van het seizoen. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.