Topprestatie Poel-Gouweleeuw Jr op Sittard

 

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland een record aantal duiven van 699 ingemand voor Sittard, een stad in Limburg gelegen op 183 kilometer van Urk. Zaterdag konden de liefhebbers de lossing van de 22.000 duiven in Sittard live via internet zien en dat was voor het eerst in de Nederlandse duivensport. Hoe lang zal het nog duren dat de duiven live te volgen zijn van de start op de lossingplaats naar de finish op het hok van de duivenliefhebbers? De duiven werden zaterdag gelost om 10.00 uur met een strak blauwe lucht en een matige noordenwind. Het was Dirk Huizinga uit Bant die de eerste twee prijzen scoorde in samenspel F. Een geweldig knappe prestatie en bij deze onze hartelijke felicitaties.

Om twintig over twaalf arriveerde de eerste duif bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr. Na een paar ererondjes viel de 490 om 12.22 uur op de klep en met een snelheid van 76 kilometer per uur werd de eerste prijs van PV Flevoland en de achtste plek op teletekst van 22.000 duiven gescoord. Daarmee was de koek nog niet op bij Cor en Dennis want ook de tweede, vierde en vijfde plek was hun deel. Cor miste bijna de start van het seizoen door een ingrijpende operatie. Gelukkig was Cor snel en tijdig hersteld en beloonden de duiven hun goedgeluimde altijd positieve baas met deze topuitslag. Cor en Dennis van harte proficiat met deze superuitslag.

Harmen Gnodde was ook nu weer prominent aanwezig met een derde en negende plek. Zijn tweede duif de 368 was vorige week al derde vanuit Weert. Gerrit Wakker was ook weer present in de top tien met een keurige zesde plek en scoorde een mooie serie van 17 prijzen op 31 duiven. Gerrit zijn eerste duif de 345 was vorige week ook zijn eerste met een tiende plaats op Weert. Piet en Simon Zeeman deden ook goed mee met een prima zevende plek. Jef Custers deed goede zaken door zijn superduif de 224 als eerst getekende duif in de uitslag te klasseren op een mooie achtste plaats.

Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden een superserie van 28 prijzen op 35 duiven te beginnen op de tiende plek. Verder scoorden mooie series Bert Hakvoort met 24 prijzen op 54 duiven, Dubbele Hakvoort met 15 prijzen op 30 duiven, Fokke Gnodde met 16 prijzen op 29 duiven en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met 23 prijzen op 40 duiven.

In het Varia Vis kampioenschap onaangewezen leidt Harmen Gnodde, voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met Gerrit Wakker als goede derde. In het Varia Vis kampioenschap aangewezen leiden Tiemen Schinkel en Lub Korf voor Jef Custers en Bert Hakvoort. In het Varia Vis duifkampioenschap staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste met hun 385 en derde met hun 467 met Gerrit Wakker op een mooie tweede plek met zijn 345.

Donderdag is het inkorven voor de eerste midfondvlucht op het Franse St Quentin, gelegen op 353 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.