Topprestatie Riekelt en Jannie Brands op Limoges

IMG 134667905   IMG 033667907

Op dinsdagavond werden bij PV Flevoland slechts 27 duiven ingemand voor de eerste marathonvlucht op Limoges, gelegen op 816 kilometer van Urk. Het aantal duiven had natuurlijk direct te maken met het slechte verloop vorige week van de dagfondvlucht vanuit Pontoise. Na zo’n vlucht is het veren tellen en kijken welke duiven op de volgende marathonvluchten beschikbaar zijn. De duiven van Limoges werden vrijdag om 13.30 uur gelost met een matige westenwind en wat buien op de vlieglijn. Het was Jaap Mazee uit Ens die de eerste prijs pakte in het NPO concours. Een mooie prestatie waarmee we Jaap natuurlijk mee feliciteren.

De eerste duif van PV Flevoland viel deze keer op de Roggebot 25, het nieuwe adres van Riekelt en Jannie Brands. Opmerkelijk dat je als duivenliefhebber 8 kilometer verhuist en dan meteen overgewende duiven inkorft op de marathonvluchten. Velen beginnen na een verhuizing opnieuw en doen na twee jaar weer eens mee op de grote fond. Riekelt en Jannie hadden veel vertrouwen in de overgewende duiven en deden er drie mee op Limoges. Het was hun 11-776 die zaterdag om 10.41 uur op de klep viel en de 816 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 56 kilometer per uur. De 776 is een echte crack met meerdere vroege prijzen op Bergerac, Cahors enzovoorts. De 776 is een kruising tussen Janssen, Van der Wegen en Theelen duiven. Riekelt en Jannie deden het prima op deze Limoges want met drie weduwnaars mee werd het de eerste, tweede en zevende plek. 100% prijs en dat met overgewende duiven is natuurlijk een topprestatie en daar kan iedereen meteen een diepe buiging voor maken. In de afdeling werd het 65, 91 en 255 op 1.207 duiven. Respect en van harte proficiat voor Riekelt en Jannie voor deze prestaties op Limoges.

Klaas van Urk geeft zijn duiven alleen nog maar met de trainingsvluchten van de afdeling 8 mee. Een goed keuze blijkt uit zijn resultaten van deze Limoges. Klaas gaf er vijf mee en scoorde vier prijzen en begon met de derde, vierde en tiende prijs. De gebroeders Meindert en Jan de Boer deden het ook prima met vier duiven mee, pakten drie prijzen en zij begonnen met prijs vijf en negen. Peter Brouwer maakte na vele jaren weer een herstart op de marathonvluchten. Peter begon verdienstelijk met een zesde plek. Jan Pieter Brands deed natuurlijk weer mee met zijn superduivin, deze keer op weduwschap werd het een nette achtste plek.

De sponsorprijzen waren voor Riekelt en Jannie Brands € 50 voor de eerste prijs, Jan Pieter Brands €25 voor de eerste eerstgetekende duif en Piet Bakker €25 als laatste liefhebber.

Limoges werd een redelijk vlot verlopen vlucht, waarvan de duiven goed thuisgekomen zijn. Van NIC PV Flevoland vlogen 11 van de 27 duiven prijs en met de eerste duif op plek 65 is dat een redelijke prestatie. Volop ruimte voor verbetering en de eerste kans daarvoor is op de klassieker vanuit St Vincent, gelegen op 1125 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.