Topprestatie Piet en Simon Zeeman op jonge duivenvlucht Duiven

Topprestatie Piet en Simon Zeeman op jonge duivenvlucht Duiven

481 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingekorfd voor de eerste puntenvlucht voor jonge duiven vanuit Duiven, wat naast dat het een mooie naam in de duivensport is, op 82 kilometer van Urk ligt. Zaterdag bleek na het optrekken van de nevel in het oosten van het land dat de lossing mogelijk was om 09.10 uur met een variabele zuidelijke wind.

De Familie Zeeman met als duivenmelker Piet behoorden de afgelopen jaren niet tot de beste spelers met jonge duiven. Van het voorjaar werd daarom samen met sportvriend Bertram van Zuiden gekeken wat er verbeterd kon worden. Op advies van Bertram werd het hok voor de jonge duiven van binnen helemaal verbouwd. Nieuwsgierig werd door Piet daarom uitgekeken naar het spel met de jonge duiven en vooral naar de eerste vlucht. Piet had 33 duiven in concours. Om 10.07 uur was daar de 103 en deze werd vrij snel gevolg door de 102. De 103 had een gemiddelde snelheid van 74 kilometer per uur gerealiseerd. Bij het melden bleken het meteen vroege duiven en nadat uiteindelijk alle meldingen bekend waren bleek de 103 een fantastische eerste plaats en de 102 ook een mooie derde plaats op de uitslag te hebben gescoord. Ook de overige duiven kwamen super en liefst 24 duiven scoorden prijs. Zo zie je maar samenwerking in de duivensport kan super resultaten geven. Piet en Simon van harte proficiat met deze topprestatie, het is jullie van harte gegund.

Johannes Schinkel was top met de tweede en zevende prijs, Riekelt en Jannie Brands echt super met de prijzen vier, vijf, zes, acht en negen. Tiemen Schinkel en Lub Korf sloten de top tien.

In de eerste divisie eerste, tweede en derde Erik Korteweg. Bij de jeugd eerste Leontien Bonestroo en tweede Joas van Zuiden. De liefhebbers met de hoogste prijspercentages zijn eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf met 31 prijzen op 41 duiven, tweede Familie Zeeman met 24 prijzen op 33 duiven en gedeeld derde Dubbele Hakvoort met 35 prijzen op 56 duiven en Frank Kempers met 15 prijzen op 24 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met de getekenden op prijs 59 en 144. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Erik Korteweg. De gratis zakken voer zijn voor Tiemen Schinkel en Lub Korf op prijs 13, Frank Kempers als middelste liefhebber, Joas van Zuiden als laatste liefhebber en Robbie Vahl met de 1 na laatste prijsduif.

Donderdag is het inmanden voor de dagfond vanuit Bourges, gelegen op 661 kilometer van Urk en vrijdag voor jonge duiven op Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.