Topprestatie Jelle Roskam op snelle vlucht vanuit Blankenheim

 

18 liefhebbers korfden vrijdagavond 433 duiven in bij PV Flevoland op Blankenheim, een Duitse plaats gelegen op 258 km van Urk. De wind was hoofdzakelijk uit zuidelijke richting en dat betekent standaard hoge snelheden. De duiven werden gelost om 08.15 uur samen met die van afdeling 10. Een duif van Maarten Hakvoort vloog de eerste van het totale concours van 37.395 duiven en daarmee feliciteren we Maarten van harte.

Om 10.57 uur was het de 08-291 die geconstateerd werd bij Jelle Roskam in Tollebeek op een afstand van 260 kilometer. De 291 haalde daarmee een snelheid van 97 kilometer per uur. Na de melding bleek dit meteen al een hele vroege duif en het wachten was natuurlijk tot alle meldingen gedaan waren. Jelle was vorige week al goed voor een keurige negende plaats op Sittard en de 08-291 bezorgde Jelle de eerste plaats bij PV Flevoland op 433 duiven en een fantastische achtste plaats in het totale concours op 37.395 duiven.

Een geweldige prestatie waarmee we Jelle van harte feliciteren. Jelle zijn tweede duif was de achtste in de vereniging. Jelle behoort ieder jaar tot de uitblinkers op de dagfond, vluchten van 400-750 kilometer. Dit seizoen is Jelle erg goed gestart op de vitesse en dat zijn vluchten van 100-300 kilometer en hij staat daardoor meteen erg hoog in alle klassementen en wie weet waar dat toe gaat leiden. In ieder geval heeft Jelle nu een hele mooie overwinning achter zijn naam staan.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren op Sittard goed voor een topuitslag en behoorden bij de Nederlandse uitblinkers van vorig weekend. Nu op Blankenheim begonnen ze met twee, drie, zes en zeven en hadden 21 duiven van hun 33 in de prijzen. In district 3 zijn ze nu over twee vluchten goed voor 50 prijzen op 67 duiven en dat is een geweldig prijspercentage van maar liefst 75. Super zoals Tiemen en Lub zijn gestart dit seizoen. Piet en Simon Zeeman uit Swifterbant waren nu goed voor een mooie vierde en vijfde prijs. Jacob Loosman scoorde 11 op 17 en een knappe negende prijs. Jeugdlid Joas van Zuiden begon met een keurige tiende plek.

In de eerste divisie was Jelle Roskam eerste en tweede en Joas van Zuiden derde. Bij de jeugd natuurlijk Joas van Zuiden eerste, tweede en derde. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Piet en Simon Zeeman. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Meindert en Jan de Boer. Allen van harte proficiat.

Onaangewezen vitesse en generaal staat eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Jelle Roskam en vijfde Johannes Schinkel. Aangewezen vitesse en generaal eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Joas van Zuiden, vierde Klaas van den Berg en vijfde Meindert en Jan de Boer. Bij de duiven eerste en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-665 en de 19-787, tweede Joas van Zuiden met zijn 18-393 en vierde en vijfde Piet en Simon Zeeman met hun 18-636 en 17-870.

Volgende week staat de eerste vlucht op de midfond op het programma en dat is Chimay gelegen op 305 kilometer. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.