Topprestatie Bertram en Patrick op Quievrain

290 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht op de midfond vanuit het Belgische Quievrain. Zaterdag was het opnieuw lang wachten tot dat de regen weggetrokken was. De duiven werden gelost met een harde zuidwesten wind, waardoor de snelheden erg hoog waren. De overwinning in het regioconcours was voor Ale van der Wal. Ale van harte proficiat.

Met een snelheid van maar liefst 114 kilometer per uur viel de 3-jarige duivin de 688 op de klep bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Deze duivin vloog nu voor de zesde keer in de toptien bij PV Flevoland en na de vierde prijs vorige week op Souppes sur Loing was het nu een dikverdiende overwinning voor deze klasbak op Quievrain. Bertram en Patrick lijken de laatste weken alles te kunnen winnen; vitesse, supervitesse en nu een supersnelle midfond. Dit belooft wat voor de vier dagfondvluchten die nog komen, vluchten waarop ze nu natuurlijk de grote favorieten zijn. Bertram en Patrick scoorde ook nog de achtste plek. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze mooie prestaties.

Op de tweede plek was het Fokke Gnodde die zijn favoriete duivin de 735 pakte. Ook een klasbak die 735 want het is de zevende toptien notering van haar. Dubbele Hakvoort pakte zijn jaarling de 514 opnieuw vroeg, na de zesde plek vorige week op Souppes nu een prima derde plek. Harmen Gnodde was dit keer de uitblinker met 8 prijzen op 13 duiven en hij begint met de vierde en vijfde plek. Gerrit Wakker deed het ook prima met de zesde en zevende plaats. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr lieten weer van zich spreken met de negende en tiende plek. Een mooie serie was er voor Jef Custers met 6 prijzen op 9 duiven. Junior Wouter Kroon lukte het op zijn tweede vlucht opnieuw om zich op de uitslag te klasseren en nu met een mooie 79e plek. Wouter lijkt zich ten opzichte van vorig jaar sterk te hebben verbeterd en dat is knap tussen alleen maar senioren.

In de eerste divisie werd Dubbele Hakvoort eerste, Bert Hakvoort tweede en Jelle Roskam derde. Bij de duivinnen werden Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste en derde en Fokke Gnodde tweede. Bij de jaarlingen werd Dubbele Hakvoort eerste en Gerrit Wakker tweede en derde.

De minutenprijs werd gewonnen door Pieter Woord. De Jackpot voor de twee getekenden was voor Jef Custers. De laatste duif was dit keer niet gezet voor de Jackpot, zodat de inleg doorschuift naar volgende week.

Het concours van Quievrain verliep razendsnel en er waren opnieuw geen verliezen.

Komende week kunnen de liefhebbers vol aan de bak met op maandag inmanden voor Pau, op dinsdag voor Aurillac, op donderdag voor Gien en op vrijdag voor Sittard. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.