Topprestatie Bertram en Patrick op Menen

         

Vrijdagavond werden 555 duiven ingemand voor Auby lez Douai, een dorp in Noord-Frankrijk. Toen zaterdagmorgen heel vroeg de containers arriveerden bij het lossingsterrein, bleek dat onder water te staan na de overvloedige regenval de afgelopen week. Als alternatief werd uitgeweken naar Menen, een plek in Belgiё vlakbij de grens. De duiven werden gelost om 08.30 uur met heel mooi weer en een matige noordwesten wind.

Het was 11.54 uur toen de eerste duif op de klep viel bij Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Het was de jaarling 203 die een snelheid maakte van 77 kilometer per uur. De 203 had twee weken geleden al een vierde gevlogen op Quievrain. Vijf minuten later viel de jaarling 091 als tweede op de klep bij Bertram en Patrick. Na de meldingen bleek het al heel snel om twee vroege duiven te gaan en ja hoor, zaterdagavond bleken Bertram en Patrick de eerste twee prijzen te pakken bij PV Flevoland en met de 203 werd de eerste prijs gepakt in het afdelingsconcours op 17.000 duiven. Een superprestatie van Bertram en Patrick. Hun duiven hebben op dit moment de topvorm te pakken en dat bleek uit een hele mooie serie van 22 prijzen op 39 duiven. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze absolute topprestatie.

Piet en Simon Zeeman deden op deze Menen ook heel goed mee met een derde en zesde plek en een mooie serie van 13 prijzen op 22 duiven. Gerrit Wakker met hokverzorgers Johan Bakker en Klaas de Boer kregen hun duiven ook heel goed met 15 prijzen op 20 duiven te beginnen met prijs vier en tien. Hun eerste duif was ook de eerste getekende duif in de uitslag. Pieter Woord vinden we terug op plek vijf. Harmen Gnodde pakte met zijn topduif de 909 de zevende plek. Fokke Gnodde deed het heel goed met plek acht en negen en 14 prijzen op 28 duiven.

Mooie series waren er ook voor Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met 21 prijzen op 43 duiven, Tiemen Schinkel en Lub Korf met 19 prijzen op 30 duiven en Dubbele Hakvoort met 14 prijzen op 27 duiven.

In het Varia Vis kampioenschap onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Harmen Gnodde tweede en Gerrit Wakker derde. Het verschil tussen 1 en 3 is nog geen 7 punten. In het Varia Vis kampioenschap aangewezen staat Harmen Gnodde eerste voor Tiemen Schinkel en Lub Korf en op drie Gerrit Wakker. In het Varia Vis duifkampioenschap staan Piet en Simon Zeeman eerste met hun 280, Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr tweede met hun 587 en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde met hun 397.

Donderdag is het inkorven voor de teletekstvlucht vanuit Sens en vrijdag voor de supervitesse vanuit Tongeren. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.