Topprestatie Bennie de Vries op Marseille

IMG 2205

20 duiven waren bij PV Flevoland ingemand voor de altijd lastige vlucht op Marseille. Vrijdagmorgen om 06.45 uur werden de duiven gelost met een noordwestelijke wind ook wel bekend als de mistral. Waar in de tour de helikopters aan de grond werden gehouden, moesten de duiven vol aan de bak om het Rhonedal uit te komen en weer thuis te komen.

 

Zaterdagmorgen om 09.31 uur werd de eerste duif geconstateerd door Bennie de Vries in het verre Bolsward. Zijn Blue Marseille 11-564 legde de 1.107 kilometer af met een snelheid van 55 kilometer per uur. Blue Marseille scoorde daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland en een prima 16e prijs nationaal op 3.320 duiven. Blue Marseille was ook al goed voor de 63e nationaal Perpignan in 2014 en de 313e nationaal Pau 2016, een echte topper dus.

De vader van Blue Marseille komt uit een zoon van de Strik (Van der Wegen) x een dochter van de Dakhaas, die ook een kleinzoon van de Strik is. De moeder van Blue Marseille komt uit Broer Kleintje (uit Kouters Doffertje x halfzus Minerva) maal een Zuster van de Dakhaas. Bennie kreeg zijn duiven erg goed van Marseille en scoorde 5 prijzen op 10 duiven. Zijn tweede duif was goed voor de derde bij PV Flevoland en de 44e nationaal, zijn derde duif was vierde bij PV Flevoland en 137e nationaal. Zijn vierde en vijfde duif waren zes en zeven. De duiven van Bennie komen steeds beter in vorm en hij wint nu al de derde vlucht op rij. Wat zal dat nog brengen op Narbonne en Perpignan? Bennie van harte proficiat met deze mooie uitslag.

Jan Grootoonk presteerde ook super op deze Marseille. Jan had alleen zijn duivin de 13-286 ingemand en na de 72e nationaal Marseille in 2015 werd nu een geweldige 28e nationaal in 2016 gescoord. Nog zo’n prestatie van formaat in 2017 en deze duivin is Asduif Marseille bij de ZLU. Herman Brinkman deed ook weer goed mee met 1 prijs op 2 duiven en de vijfde plek in het inkorfcentrum.

Onaangewezen staat eerste Bennie de Vries, tweede Jan Grootoonk, derde Herman Brinkman en vierde Tony Berlijn. Aangewezen staat eerste Jan Grootoonk, tweede Herman Brinkman, derde Tony Berlijn en vierde Bennie de Vries. Bij de duiven Bennie de Vries eerste met zijn 11-564 en derde met zijn 08-555, tweede staat Herman Brinkman met zijn 13-383.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.