Topklassering jeugdlid Joas van Zuiden op zeer natte Burdinne

def678fc 69c9 43ba a09a b928c658ac1f

20 deelnemers korfden donderdag bij PV Flevoland 539 jonge duiven in op Burdinne, gelegen op 236 kilometer van Urk. Na het recordaantal dagen met tropische temperaturen snakte mens en dier naar afkoeling en dat was precies de weersverwachting voor zaterdag. Over de hele linie de hele zaterdag pittige buien en een stevige zuidwestenwind. De lossingscommissie ging voor een vroege lossing om 07.45 uur. Het alternatief was de duiven terug naar huis brengen omdat de hele zaterdag en de dagen daarna hetzelfde natte weerbeeld gaven. Jonge duiven kunnen echter heel goed met deze omstandigheden omgaan en dat bleek ook uit het verloop van de vlucht.

Jeugdlid Joas van Zuiden is bezig met een sterk seizoen. Zo is hij winnaar geworden van de Jaarlingencompetitie, een derde TT op Chimay, een tweede TT op Rethel, staat tweede Generaal Onaangewezen van de hele vereniging. We kunnen stellen dat sinds Joas het overgenomen heeft van papa Bertram de prestaties sterk zijn verbeterd. Wat papa Bertram nog niet had gepresteerd was een eerste prijs met de jonge duiven. Joas zijn eerste vlucht met jonge duiven was wat minder, maar op de tweede en derde vlucht waren de prestaties sterk verbeterd. Deze Burdinne waren 44 jonge duiven mee en de verwachtingen waren hoog gespannen. Toen om 09.54 uur de eerstgetekende de blauwe 524 op de klep streek had deze top duif de 226 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 104 kilometer per uur. Aangezien Joas op 1 van de kortste afstanden zit is het afwachten wat deze prestatie waard zou zijn. De wind was zeker niet gunstig, dus daarom was de verrassing des te groter toen de eerste prijs in Samenspel F van 2.169 duiven werd gescoord. Een formidabele prestatie van dit zeer talentvolle jeugdlid. De 524 heeft Joas gekregen van Combi Vluggen, de vader komt van Gebr. Wolfs en stamt af van topduiven Iron-man en Viktor van Walter Derijck, de moeder komt van Georges en stamt af van superduiven de Euro, Jackpot en Spiderman van Heremans-Ceusters. Joas scoorde 27 prijzen op 44 duiven en naast de eerste was ook de negende prijs van PV Flevoland voor hem. Joas van harte proficiat met deze fantastische prestaties.

Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn bezig met een opmerkelijk jonge duiven seizoen. Wat ze nu wekelijks laten zien als specialisten is ongelofelijk. In totaal op de 4 vluchten zijn 184 duiven ingemand en maar liefst 154 duiven vlogen prijs en dat is maar liefst 84%. Vooral de 230 is een echte topper met Gennep 2 van 832 duiven, Venlo 13 van 754 duiven, Sittard 17 van 622 duiven en Burdinne 4 van 539 duiven. Van de 23.485 jonge duiven waar de afdeling mee startte is de 230 momenteel de beste. Op deze Burdinne waren Tiemen en Lub goed voor de tweede, vierde, vijfde, zesde, zevende, achtste en tiende duif en 41 prijzen op 46 duiven. Op 4 en 10 hun twee getekenden en dat was opnieuw goed voor de Jackpot.

Johannes Schinkel was goed voor prijs drie. Andere uitblinkers Frans en Thomas van den Berg met 49 op 75, Riekelt en Jannie Brands met 18 op 27, Erik Korteweg met 18 op 30 en Klaas van den Berg met 9 op 12. In de eerste divisie en bij de jeugd was het volledige podium voor Joas van Zuiden. De felbegeerde Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Erik Korteweg. Alle prijswinnaars van harte proficiat.

Bij de jonge duiven onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Robbie Vahl, derde Jacob Loosman, vierde Johannes Schinkel en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Meindert en Jan de Boer en vijfde Erik Korteweg. Bij de duiven de beste 7 van Tiemen Schinkel en Lub Korf met als beste vijf de 230, 258, 222, 086 en 225.

Generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Johannes Schinkel en vijfde Robbie Vahl. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Joas van Zuiden, vierde Johannes Schinkel en vijfde Klaas van den Berg.

Volgende week donderdag worden de jonge duiven ingemand op Arlon (333 km voor Urk) en vrijdag de tweede natourvlucht op Gennep (114 km voor Urk). Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.