Topklassering Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr. 12-05-2012

 

Vrijdagavond werden 383 duiven ingezet voor de eerste supervitesse vanuit Boxtel gelegen op zo’n 119 kilometer van Ens. Natuurlijk gingen de gesprekken nog over de slechte vlucht van vorige week en de afgelasting van de fondvlucht Sens waar iedereen het wel mee eens was.

Zaterdagmorgen was het prima duivenweer, de duiven gingen los om half negen met een matige noordwesten wind en goed zicht. Het was exact om twee minuten over tien toen de 670 op de klep streek bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr. De 670 bezorgde Cor en Dennis de eerste plaats in PV Flevoland, de eerste plaats in ACG 5 op 1350 duiven en een keurige vijfde plaats in de afdeling op 12.870 duiven. Cor mopperde vrijdag nog wat na over enkele van zijn favorieten die weggebleven waren op Pommeroeul, maar zaterdag meteen weer kop en enthousiast praten over de afstamming van zijn nieuwe crack de 670. Zo zie je maar, de echte kampioenen blijven niet hangen in het verleden, herpakken zich snel van een tegenslag en leveren meteen weer een topprestatie. Cor en Dennis van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn bezig met een geweldig seizoen en draaien over de eerste 6 vluchten 70% prijs met alleen maar jaarlingen. Nu ook weer een tweede, zevende en achtste plek en 20 van de 29 in de prijzen. Hun 371 is de enige duif die vorige week op de slechte Pommeroeul en deze week op Boxtel bij de eerste tien pakt, een geweldige duif om op je hok te hebben.

Gerrit Wakker zit tegenwoordig bijna wekelijks in het buitenland, nu was hij midweeks enkele dagen in Italië. Zijn neef Johan Bakker verzorgt dan Gerrit zijn duiven. Deze week werd Johan elf jaar, maar zijn verjaardag werd pas gevierd nadat hij de duiven had verzorgd. Zaterdag gaven de duiven met een derde, negende en tiende plek en met 20 van de 37 duiven prijs een mooi verjaardagscadeautje aan Johan. Gerrit was terecht heel trots op de prestatie van Johan en gaat met een gerust gevoel deze week weer naar het buitenland.  

Klaas en Pieter Woord maakten de toptien compleet door met 3 weduwnaars, waarvan 2 jaarlingen, de vierde, vijfde en zesde plek te pakken. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn hadden heel veel pech dit weekend, maar scoorden desondanks de vroegste duif in Swifterbant. Hans Wakker zat 1 en 3 in de eerste divisie en zijn zwager Harm Gnodde was 2 en leverde met 6 van de 10 duiven prijs een mooie prestatie.

Ook deze vlucht vanuit Boxtel is weer een mooi succes geworden voor PV Flevoland. Volgende week staat de midfondvlucht vanuit Quievrain op het programma en dat is een teletekstvlucht. Alle leden heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.