Tony Berlijn presteert fenomenaal op loodzware Barcelona

266 1  19959126 1536772836390359 3661289774086363635 n

38 duiven werden bij PV Flevoland ingemand voor de klassieker van de ZLU vluchten op Barcelona, gelegen op 1278 kilometer van Urk. De duiven werden vrijdagmorgen gelost om 09.05 uur met een oostelijke wind en veel warmte. Zaterdag bleven de eerste meldingen verdacht lang uit tot een melding in Noord-Frankrijk tegen de Duitse grens waar een duif slechts 802 mpm vloog. Plotseling was er een melding in Nederland waar een duif van Leon Roks in Standaardbuiten 882 mpm vloog, zonder dat er nog een duif in België was. Toen was het wel duidelijk dat deze Barcelona mogelijk de zwaarste van alle Barcelona’s zou worden. Achteraf bleek dat de duiven waarschijnlijk door vier of vijf frontale zones hebben moeten vliegen met tussen deze zones in hele hoge temperaturen. Alleen de allersterkste duiven komen in deze zeer zware omstandigheden boven drijven.

Zaterdag om 18.27 uur viel de 15-266 op de klep bij Tony Berlijn. Tony verschoot zich wild en stond helemaal te shaken toen hij zag dat het een duif van Barcelona was. Na de melding bleek de 266 Luna-May de 3e Nationaal, de 5e Internationaal, de 2e Nationaal duivinnen en de 2e Internationaal duivinnen te hebben gespeeld. Er waren zaterdag maar een goede 100 duiven gemeld en dat onderstreept deze prestatie met een overvlucht in Nederland van 200 kilometer en Internationaal van maar liefst 380 kilometer. Een werkelijk fenomenale prestatie van Luna-May op een afstand van 1.270 kilometer. Luna-May komt uit Kleinzoon Milos x Kleindochter Milos (broer x zus). De ouders van de duif zijn als ei gehaald van Verweij-De Haan uit Mijdrecht, Nationale toppers en hun topduif Milos vloog oa 1e NPO Montauban. Daar waar andere liefhebbers nog dagen zullen kijken of ze nog een duif thuis zullen krijgen, had Tony Berlijn bij het afslaan maar liefst vijf van zijn zes duiven thuis. Tony speelde bij PV Flevoland de eerste, vijfde, achtste, negende en twaalfde plek. Maar dat valt natuurlijk in het niet bij de genoemde Nationale en Internationale klasseringen. Voor heel veel duivenliefhebbers is presteren op Barcelona een droom en het zal voor bijna allemaal een droom blijven. Echter niet voor Tony Berlijn, zijn droom kwam uit met deze fenomenale prestatie op een superzware Barcelona. Tony van harte gefeliciteerd.

Tweede in het NIC werd Bennie Homma uit Balk met zijn eerstgetekende 13-609. Derde werd Jan Grootoonk uit Bant. Vierde en dat is echt heel goed Geert Schilstra uit Balk, zesde Pieter Woord, zevende Gerard Baarda uit Pingjum, tiende Nico de Fouw uit Bant en elfde Henri Pander uit Balk.

Traviko logo 300x178

Deze Barcelona is gesponsord door www.traviko.nl dierenarts Ko Schoenmakers, die ook de maandelijkse controle doet van de duiven van PV Flevoland. De sponsorprijzen waren voor Tony Berlijn € 50 voor de eerste prijs, Bennie Homma € 25 voor de eerste eerstgetekende en voor Henri Pander € 25 als laatste liefhebber.

 

De volgende ZLU vlucht is St Vincent gelegen op 1.122 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.