Tiemen Schinkel en Lub Korf zegevieren ook op Burdinne

Tiemen Schinkel en Lub Korf zegevieren ook op Burdinne

223 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de zesde vlucht met jonge duiven op Burdinne, gelegen op 236 kilometer van Urk. Dit was de eerste vlucht met jonge duiven met een gezamenlijke lossing van heel Noord-Nederland. Zaterdagmorgen was het mooi helder weer en de duiven werden gelost om 08.30 uur met een zuidwestelijke wind.

Om 11.14 uur was daar de eerste duif, het was de 164 van Tiemen Schinkel en Lub Korf. De 164 had de 236 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 86 kilometer per uur. Het bleek meteen een hele vroege duif en uiteindelijk lag de 164 drie minuten voor. Vorige week was er ook al de zege voor Tiemen en Lub. Insiders weten dat de verste jonge duivenvluchten de specialisatie van Tiemen zijn en als hij eenmaal op dreef is, is er geen houden aan. Uiteindelijk werd het op deze Burdinne de eerste, achtste en negende prijs. Een schitterende zege en daar feliciteren we Tiemen en Lub mee, het is jullie van harte gegund.

Tweede en een geweldige prestatie voor Erik Korteweg, Riekelt en Jannie Brands prima op dreef met de derde en de tiende prijs. Klaas van den Berg en Bartel de Berg werden prima vierde, Johannes Schinkel netjes vijfde, Dirk Vahl knap zesde en jeugdlid Joas van Zuiden erg goed met de zevende prijs.

In de eerste divisie eerste Erik Korteweg, tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg en derde Dirk Vahl. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden. De beste hokprestaties eerste Riekelt en Jannie Brands met 20 prijzen op 26 ingemande duiven, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met 19 prijzen op 29 prijzen en derde Johannes Schinkel met 18 prijzen op 28 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Johannes Schinkel met zijn getekende duiven op de plaatsen 28 en 35. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Donderdag is het inmanden jonge duiven op Arlon, gelegen op 338 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor de navluchten op Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.