Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen zeer snelle Morlincourt

340 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de Nationale Midfondvlucht vanuit Morlincourt, gelegen op 389 kilometer van Urk. Nationale vluchten nu ook op de midfond, dagfond en jonge duiven. Dit betekent een mooi groot concours in Sector 4 en nieuwe kansen voor de programmaspelers om zich in de kijker te spelen. Zaterdag werden de duiven om 08.00 uur gelost met weinig wind oplopend tot een matige zuidenwind in Nederland. Het was Fokke Gnodde die een prima eerste prijs scoorde in het Samenspel F. Fokke van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 12.02 uur werd de eerste prijs van PV Flevoland geconstateerd in de Surinamestraat in Urk. Opnieuw een zege, hun vijfde, voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was hun jaarling weduwnaar de 193 die de 389 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 97 kilometer per uur. De 193 vloog dit seizoen al eerder twee keer in de top 10 en zijn derde keer betekende dus een mooie zege op deze snelle Morlincourt. Tiemen en Lub waren goed voor 15 prijzen op 19 duiven en begonnen met de eerste, tweede en zevende plek. Iedereen zou erg tevreden zijn, maar Tiemen vond zijn eerste duif iets te laat in het Samenspel F en reken maar dat hij dat de volgende vluchten recht gaat zetten. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze mooie zege.

Bertram van Zuiden boekte in Swifterbant zijn mooiste uitslag dit jaar met 20 prijzen op 25 duiven en een schitterende reeks met de derde, vijfde, zesde en achtste plek. Jacob Loosman deed het ook goed met de vierde en tiende plek. Dubbele Hakvoort was goed voor een knappe negende plek. Uitblinkers verder Frank en Harm Kempers met 12 op 16, Piet en Simon Zeeman met 20 op 32, Wilco Nijenkamp met 3 op 4, Riekelt en Jannie Brands met 10 op 14 en Cees van der Steeg met 1 op 1.

In de eerste divisie eerste en derde Piet en Simon Zeeman en tweede Pieter Woord. Bij de jeugd eerste en tweede Wouter Kroon, derde Stefanus Loosman en vierde Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Wouter Kroon met de prijzen 20 en 24 en ons jeugdlid geeft hiermee opnieuw zijn visitekaartje af. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord.

Morlincourt werd een vlot verlopen concours zonder verliezen en dat kwam iedereen goed uit met het drukke programma de komende weken.

In de stand voor het generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste natuurlijk Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Robbie en Jolanda Vahl, vierde Jacob Loosman en vijfde Bertram van Zuiden. Bij de duiven eerste, tweede, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 17-188, 17-189 en 17-193 en derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662.

Maandag inkorven voor de eerste ZLU vlucht vanuit Pau, dinsdag voor de marathon middaglossingen op Perigueux, donderdag voor de Nationale dagfond vanuit Troyes en vrijdag voor de laatste supervitesse vanuit Heusden-Zolder. Een druk programma maar ook weer veel kansen op mooie uitslagen. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.