Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen zeer natte Deurne

205 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht op de vitesse vanuit Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. Het weer was zaterdag te slecht om te lossen en de vlucht werd uitgesteld naar zondag en tegelijk werden de duiven teruggebracht naar Deurne, gelegen op 135 kilometer van Urk. De duiven werden daar zondag om 12.10 uur gelost met een harde zuidwesten wind. In onze afdeling haalden de duiven behoorlijk minder snelheid dan bij andere afdelingen, een teken dat de regen niet mee zat onderweg. In het Samenspel werd de eerste prijs gewonnen door Leo Tuinstra uit Kraggenburg en dat is een welgemeende felicitatie waard.

Om 13.42 uur was het de jaarling 787 die op de klep viel in de Surinamestraat bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. De 787 had de 135 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 88 kilometer per uur. Naderhand bleek het een zeer close finish en met een verschil van uiteindelijk 16 meter werd de eerste prijs bij PV Flevoland gescoord. Het was voor Tiemen en Lub hun tweede zege en met 13 prijzen op 18 duiven was hun uitslag goed te noemen. Naast de eerste was ook de zesde prijs hun deel. Met deze zege werd ook het kampioenschap onaangewezen op de vitesse hun deel en daarmee beginnen ze het rare seizoen 2020 weer erg goed. Met hun getekende duiven wil het dit jaar nog niet erg lukken, maar deze kampioenen kennende zullen ze dat binnenkort ook wel weer in hun voordeel omdraaien. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze zege.

Piet en Simon Zeeman hadden ook twee mooie kopprijzen op plek twee en acht. Robbie Vahl deed het ook erg goed met de kopprijzen drie en tien en dat waren meteen zijn twee aangewezen duiven. Dat leverde Robbie de Jackpot voor de twee getekende duiven op. Erik Korteweg deed het prima op plek vier. Meindert en Jan de Boer blinken meestal uit op de marathon, maar verbaasden nu iedereen met de mooie prijzen vijf en negen. Jeugdlid Joas van Zuiden gaf op deze vlucht ook duivenles met 13 op 19 en een keurige zevende plek.

Verdere uitblinkers Riekelt en Jannie Brands met 2 op 3 en Frank en Harm Kempers met 3 op 4. Het volledige podium bij de jeugd was natuurlijk voor Joas van Zuiden. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Siebrand Stavasius.

De eindstand vitesse onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Robbie Vahl, vierde jeugdlid Joas van Zuiden en vijfde Jacob Loosman. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Meindert en Jan de Boer, derde Klaas van den Berg, vierde jeugdlid Joas van Zuiden en vijfde Piet en Simon Zeeman. Alle kampioenen van harte gefeliciteerd.

Donderdag is het inkorven voor de midfond op Rethel (afstand Urk 360 km) en vrijdag beginnen de trainingsvluchten voor jonge duiven op Deventer (afstand Urk 60 km). Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.