Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen zeer lastige Chalon en Champagne

 

11 liefhebbers bij PV Flevoland namen er deel aan de laatste vlucht met jonge duiven met totaal 270 jongen op Chalon en Champagne, gelegen op 423 kilometer van Urk. De laatste en verste vlucht van de jonge duiven telde echter nergens voor, niet voor de afdeling en niet voor de Friese Fondclub en dat is met name een fondclub onwaardig. Veel liefhebbers doen niet mee aan vluchten die nergens voor tellen en dat gaf weinig duiven als gevolg. De duiven werden zaterdag om 08.45 uur gelost met een noordelijke wind en in Nederland draaiend naar west. Het werd geen makkelijke vlucht en de winnaar in Samenspel F werd Klaas Hoekstra uit Urk en daar feliciteren we Klaas en Arie van harte mee.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren geweldig op dreef dit jaar. In de afdeling 9e midfond aangewezen, 2e jong onaangewezen, 1e jong aangewezen, 3e generaal lang aangewezen, 5e generaal kort onaangewezen, 6e vitesse duif met hun 18-665, 1e jonge duif met hun 20-230 en 9e met hun 20-258 en daarmee waren ze de beste Urker liefhebbers dit jaar. Over alle jonge duivenvluchten 209 prijzen op 271 duiven en dat is maar liefst 77% prijs. Op deze Chalon en Champagne hadden ze 42 duiven mee. De eerste duif arriveerde om 14.16 uur en dat was hun 519 die de 423 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 77 kilometer per uur. Tiemen en Lub scoorden uiteindelijk bij PV Flevoland de eerste, vierde en zesde prijs en 24 prijzen op 42 duiven.

Andere liefhebbers zouden na dit geweldige seizoen achter over gaan leunen, maar niet Tiemen Schinkel. De laatste vlucht was nog niet afgelopen of de hokken werden al gesloopt en binnenkort wordt begonnen met een geheel nieuw hok, geheel naar eigen inzicht. Ook worden weer nieuwe duiven aangeschaft bij een tophok waarmee hun nu al geweldige kweekhok weer van nieuwe impulsen wordt voorzien. Regeren is vooruitzien en dat is zeker van toepassing op deze geweldige combinatie. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze zege, het geweldige seizoen en succes met de toekomstplannen.

Joas van Zuiden was echt super met 27 op 41 en de kopprijzen twee, drie, vijf, zeven, negen en tien. Klaas van den Berg ook geweldig met een mooie achtste prijs. Ook Wouter Kroon top met een knappe elfde plek. Frans en Thomas van den Berg hadden met 34 op 48 het hoogste prijspercentage. Tevens waren Frans en Thomas de enige twee met hun beide getekenden op de uitslag, in dit geval 82 en 107, en dat was goed voor de Jackpot. Riekelt en Jannie Brands wonnen de Jackpot voor de laatste prijsduif. Bij de jeugd en in de eerste divisie het volledige podium voor Joas van Zuiden. Bij de jeugd is eerste generaal Joas van Zuiden, tweede Wouter Kroon en derde Frans en Thomas van den Berg. Alle winnaars van harte proficiat.

Volgende week beginnen we voor het vijftiende jaar op rij met de Najaarsklassiekers. De Oostlijn begint op Duiven (afstand Urk 82 km) en de westlijn begint op Asse-Zellik (afstand Urk 219 km). Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.