Tiemen Schinkel en Lub Korf winnen zeer lastige Bierges

Maar liefst 607 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht met jonge duiven vanuit Bierges, gelegen op 225 kilometer van Urk. De weersverwachting voor zaterdag was prima met droog weer, meer dan 10 kilometer zicht en een matige zuiden wind. De duiven werden om 07.30 uur gelost en hadden een goed vertrek. Op zich leek het in alles een goede vlucht te worden, echter vlogen de jonge duiven op zeer grote hoogte en hadden veel duiven te laat in de gaten dat ze hun eigen hok al gepasseerd waren. Bij het afslaan waren toch zo’n drie kwart van de duiven thuis en de rest is gelukkig goed nagekomen. Het was Klaas de Vries uit Urk die liet zien het jonge duivenspel nog steeds in de vingers te hebben met een eerste plek in het Samenspel en een vijfde plek in de Afdeling Friesland’96. Klaas van harte proficiat met deze mooie zege.

Het was de 18-644 die om 09.51 uur arriveerde en de 225 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 96 kilometer per uur. De 644 bezorgde daarmee zijn bazen de eerste prijs van PV Flevoland en een vroege prijs in het samenspel en de afdeling. De eigenaren van deze 644 zijn natuurlijk Tiemen Schinkel en Lub Korf die deze vlucht weer een aantal zeer vroege duiven hadden. Tiemen en Lub hadden 55 duiven in concours, scoorden maar 37 prijzen en begonnen met de eerste, tweede, derde, zevende en tiende prijs. De eerste drie duiven waren echt mooi op tijd en dat zorgde voor een mooie uitslag. Met de 18-476 hebben Tiemen en Lub een nieuwe topper met op vier vluchten de prijzen 8, 4, 15 en 15. Met zo’n crack doe je natuurlijk zeer goede zaken voor het Generaal Aangewezen en ook in dat klassement staan Tiemen en Lub inmiddels ruimschoots eerste. Tiemen, Lub en Klaasje van harte proficiat met deze mooie uitslag.

Jeugdlid Stefanus Loosman was de grote uitblinker met acht prijzen op negen duiven en hij begint met de prijzen vier en zes. Zijn 18-639 vloog vorige week vierde en nu weer. Jelle Roskam deed voor het eerst mee met de jonge duiven en had twee mooie vroege prijzen met plek vijf en acht. Gerrit Wakker had ook voor het eerst zijn jonge duiven mee en naast een aantal vroege duiven begon hij met een prima negende plek.

Uitblinkers verder Piet Bakker met 18 op 30, Hein Bakker met 26 op 42, Pieter Woord met 23 op 28, Van den Berg Pigeons met 13 op 16, Riekelt en Jannie Brands met 15 op 20 en Cees van der Steeg met 3 op 5. In de eerste divisie eerste en derde Stefanus Loosman en tweede Jelle Roskam. Bij de jeugd natuurlijk eerste Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Stefanus Loosman met de getekenden op plek 4 en 32. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De minutenprijs was voor Riekelt en Jannie Brands.

De stand bij de jonge duiven onaangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Jacob Loosman, vierde Robbie en Jolanda Vahl en vijfde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Erik Korteweg, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Robbie en Jolanda Vahl. Bij de duiven eerste en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-476 en de 18-647, tweede, derde en vijfde Jacob Loosman met zijn 18-611, 18-607 en 18-007.

Bij het Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Bertram van Zuiden. Generaal Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Robbie en Jolanda Vahl, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Dubbele Hakvoort.

Donderdag is het inmanden voor Quievrain jonge duiven en vrijdag is de eerste trainingsvlucht voor de natour vanuit Duiven. Allen heel veel succes

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.